Thomas More - Onderzoeker Expertisecentrum voor effectief leren

ExCEL, het Expertisecentrum voor Effectief Leren aan de Thomas More Hogeschool, zoekt een medewerker (50%) om het centrum te versterken en helpen (op)bouwen. Deze vacature kan desgewenst gecombineerd worden met de andere vacature van 50%. Als expertisecentrum voor effectief leren heeft ExCEL als missie de kwaliteit van het onderwijs voor kinderen en jongvolwassenen te optimaliseren. Het Centrum wil de weg helpen voorbereiden naar een meer evidence-informed onderwijslandschap. Daarin ondersteunt ExCEL leraren in hun professionele opdracht, bevorderen en ondersteunen goed onderwijs, en doen onderzoek dat relevant is voor de onderwijspraktijk, o.a. door het verstrekken en delen van voor de praktijk bruikbare kennis over leren en instructie die gestoeld is op jarenlang degelijk wetenschappelijk onderzoek op een manier die laagdrempelig is voor leraren, beleidsmakers, onderzoekers en het bredere publiek.

Wat je doet

 • Je maakt deel uit van het onderzoeksteam binnen ExCEL en werkt mee aan diverse (onderzoeks-) projecten.
 • Je voert wetenschappelijk onderzoek uit in realistische onderwijssettings, gericht op hoe studenten/leerlingen het beste kunnen leren en hoe docenten/leraren het beste kunnen lesgeven.
 • Je vertaalt resultaten van eigen onderzoek (maar ook onderzoek van anderen) naar praktische richtlijnen voor het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van effectief, efficiënt en tevredenstellend (hoger) onderwijs.
 • Je geeft lessen, workshops, seminars, enzovoorts over leren en instructie zowel binnen de instelling als daarbuiten.
 • Je publiceert in vak- en wetenschappelijke tijdschriften en presenteert op vak- en wetenschappelijke conferenties.
 • Je probeert middelen te verwerven voor het opzetten en uitvoeren van onderzoek.

Wat zoeken wij

 • Je hebt bij voorkeur een doctoraat in de onderwijskunde, onderwijswetenschappen of (cognitieve) psychologie. Je straalt door kennis van zaken autoriteit uit.
 • Je hebt bij voorkeur werkervaring opgedaan binnen het (hoger) onderwijs.
 • Je hebt een affiniteit c.q. belangstelling voor het doen van praktisch wetenschappelijk onderzoek naar effectief leren en effectieve instructie.
 • Je hebt aantoonbare academische onderzoekservaring: je kan het proces vanaf de interesse in een projectaanvraag tot de valorisatie van de onderzoeksresultaten sturen.
 • Je beschikt over goede sociale- en communicatieve vaardigheden en hebt een enthousiaste, flexibele- en collegiale instelling. Je werkt zelfstandig maar kunt ook goed werken in teamverband.
 • Je beschikt over het vermogen om vlot en transparant te communiceren en kennis over te dragen aan anderen.
 • Je bent in staat om een professioneel netwerk te creëren en te behouden.
 • Je bent bereid om af en toe naar het buitenland te reizen de onderzoeksgroep op wetenschappelijke of praktijkcongressen te vertegenwoordigen.
 • Je hebt een uitstekende kennis van zowel het Nederlands als het Engels.

Overige

 • Je hebt een rijbewijs B en kan beschikken over een wagen.
 • Je beantwoordt aan het profiel van de Thomas More-medewerker

Wat wij jou bieden

Wij bieden je een opdracht als contractueel bediende van onbepaalde duur. Je start zo snel mogelijk in de je functie als medewerker/onderzoeker in ExCEL.

Je hebt een verantwoordelijke functie dicht bij het beleid in de grootste hogeschool van Vlaanderen. Je werkt in een moderne dynamische organisatie. Om onze visie als innovatieve hogeschool met een sterke dynamiek verder te realiseren zijn wij op zoek naar mensen met Lef, Enthousiasme, Focus en Vertrouwen. Geïnspireerd door deze vier waarden bieden wij je een uitdagende job binnen een dynamische onderwijsomgeving waarin vernieuwing en samenwerking cruciaal zijn. Je krijgt veel autonomie in de uitvoering van je functie. Je uitvalsbasis is Thomas More Campus Mechelen. Gezien je Thomas More breed werkt, verwachten we dat je ook af en toe aanwezig bent op andere campussen, voornamelijk bij de lerarenopleidingen (Mechelen, Vorselaar, Turnhout). Verplaatsingen naar die andere campussen zijn beperkt.

Word jij onze nieuwe collega?

Je kan solliciteren tot en met 10 november 2019.

Je kandidaatstelling bevat een gemotiveerde brief en een uitgebreid CV. De selectie gebeurt door een specifiek voor deze vacature samengestelde selectiecommissie. Op basis van de ingezonden kandidaturen beslist deze commissie welke kandidaten worden uitgenodigd voor het interview. Een bijkomende selectieronde kan georganiseerd worden. Hierna neemt de commissie een beslissing.

Je kan meer informatie verkrijgen bij Tim Surma, research manager, tim.surma@thomasmore.be, 0474 92 01 64

--Sluit dit venster--