De vierde editie van Proeverijen biedt dé oplossing voor té lange infosessies eigen aan vele events. Je kan een keuze maken uit 129 sessies van 20 minuten, en je praat na deze sessies énkel verder met deze aanbieders die iets voor jou kunnen betekenen. Hiervoor kan je terecht op de Agora waar bijna 40 aanbieders je in 4 kleurhoeken opwachten.

Afspraak op donderdag 25/01/2018 vanaf 9h00 (onthaal) doorlopend tot 17h00 voor elke interne HR- of L&D-professional die op voorhand ingeschreven is.

--> Bekijk hier het volledige uurschema van alle sessies 2018 <--

--> Download hier de folder met een overzicht van alle sessies 2018 <--

361° (newbie) - Isabelle Hoebrechts - Rewire your brain, reconnect your heart & reactivate your gut.
Als specialist in welzijn ijvert 361° voor gezonde, gemotiveerde en gelukkige medewerkers. De link leggen tussen de wetenschap en bedrijven.. Hoe werk je met plezier en veerkracht in een werkomgeving vol veranderingen en prestatiedruk? Hoe blijf je gemotiveerd als je weet dat wat je vandaag kent morgen verandert? Hoe beter je jezelf kent en je Prefrontale cortex kan inzetten, hoe meer je alle uitdagingen van de VUCA-wereld als kansen beschouwt. Inzicht in je energiegevers en energievreters en mentale weerbaarheid bij chronische stress zijn vandaag onmisbaar.

361° (newbie) - Christophe van Pottelsberghe - Help! Creating happy, healthy and motivated employees
De uitdaging van vele organisaties is: de medewerker zo lang mogelijk gezond, gemotiveerd en productief houden, en dit binnen de VUCA wereld…

Eén van die oplossingen is het innovatieve digitaal welzijnsplatform, waarbij werknemers ‘welzijn-credits’ ontvangen, die zij kunnen gebruiken voor heel uiteenlopende diensten, opgedeeld in 6 verschillende thema’s.

Dit platform kadert perfect binnen een welzijnsbeleid en zal op termijn zorgen voor een lager absenteïsme, een hoge bevlogenheid, maar ook een positief corporate image van het bedrijf.

Arcturus (newbie) - Anja Moortgat - Leiderschap in futureproof organisaties
We leven in een chaotische, snelle tijd en onze omgeving verandert in hoog tempo. Hoe zorg je ervoor dat jij als persoon en als bedrijf of afdeling mee blijft veranderen? Hoe kies je de juiste koers en blijf je vernieuwend? En wat betekent dit voor leidinggevenden?

De evolutie van een kennismaatschappij naar deze VUCA-wereld vereist aanpassing van bedrijven én leidinggevenden. Het vraagt specifiek en vernieuwend leiderschap, gekoppeld aan specifieke vaardigheden. Hoe doe je dat concreet? Daar gaan we met jou graag mee aan de slag en demonstreren hoe je komt tot alerte ontspanning, om zo snel te kunnen inspelen op de veranderingen in jouw omgeving. Kortom, we reiken je praktische tools aan, die je meteen kan toepassen.

Atolo - Oscar Vega - Strategic L&D, a proactive approach to the role of Learning and Development
In a workplace full of complexity and different interests, how can L&D pinpoint the reasons and find the solutions when things are not working well? This is what we will experiment with! We will be looking at ways which we can identify when there is an issue, how to use a mapping technique to define the points to work on and then how to transfer the findings into solutions. You will walk away with applicable tips and insights we have obtained from working in all types of organizations in all types of sectors. Be warned though… it’s going to be fast + furious!!!

B&D Business Development (newbie) - Keesy White - Zinkend schip of topteam? Hoe floreren in onze huidige turbulente wereld?
Je ziet het rond je: de wereld is op drift geraakt. Denk maar aan ons klimaat, economie, bedrijfsleven en innerlijke wereld. Het is VUCA: Volatile, Uncertain, Complex en Ambigu. Golven van verandering klotsen op elkaar. Doelen zijn vaag. Bedrijven worden non-stop geconfronteerd met onvoorspelbare situaties. Terwijl je concurrenten in je nek hijgen.

Als een zeilschip op een woeste zee moet je organisatie nu snel, soepel en succesvol vaart maken. Een topteam met een heldere visie dat tijdig en verbindend communiceert is essentieel om niet te verzuipen. Je krijgt echter pas echt de wind in de zeilen door emotionele intelligentie en de 3 V’s van verbinding: Veiligheid, Vertrouwen, Verantwoordelijkheid.

Na deze interactieve sessie kan je je team door onze praktische tips nog meer slagkracht geven

Bit by Bit (newbie) - Jan Kaas - Mee zijn in de digitale revolutie
We bevinden ons in een digitale revolutie. Bedrijven staan onder druk om zich aan te passen aan het tempo van digitale veranderingen. De huidige workflow, producten en diensten staan onder druk door de digitale tools en technologieën. De digitalisering heeft een invloed op iedere organisatie, zowel werkgever als werknemer.

In deze sessie gaan we na hoe je met opleidingen en trainingen uw organisatie kan wapenen om tijdig in te spelen op veranderingen en uw concurrentie steeds een stap voor zijn.

Catena Company (newbie) – Fernando Pauwels – Promoot je interne opleidingen met video
Video is booming. Video is dé manier om op een korte, overtuigende wijze uw boodschap over te brengen. Interne projecten of trainingen kunnen dan ook overtuigend via video gepromoot worden.

Tijdens deze sessie tonen we je een aantal voorbeelden en helpen we je op weg om deze promotiefilms zelf te maken. Uiteraard staat de combinatie tussen beeld, geluid en animatie centraal.

Catena Company (newbie) -Fernando Pauwels – Explainer video in kennisoverdracht
Meer en meer worden instructievideo’s gebruikt om een aanvulling te vormen voor moeilijke procedures, handleidingen en kennisoverdracht.

Tijdens deze sessie vertellen we hoe je zelf aan de slag kan met zo’n instructievideo’s, wat heb je nodig en waar moet je rekening mee houden.

Cometra (newbie) - Lieve Demol - Een ontmoeting met Emotionele Intelligentie
Als leider is het je taak om het team beter te laten presteren dan alle individuen afzonderlijk. Het gaat erom mensen hun volle potentieel te laten benutten. Wanneer een leidinggevende zelfbewust, authentiek, gepassioneerd en integer is, dan bouwt hij/zij aan vertrouwen, toewijding en de bereidheid om een sfeer te creëren waar mensen het beste kunnen laten zien.

Er is geen recept voor goed leiderschap, geen magisch pad om te volgen. Een groot leider maakt zijn of haar eigen pad, die op een fundering van vaardigheden en eigenschappen ligt. Je zal hierin niet slagen door het nabootsen van iemands stijl of door vooraf bepaald gedrag te laten zien.

Wij bieden een uniek helder, practisch en actie-gericht traject met vertrekpunt de SEI: Emotionele Intelligentie Test.

CrossKnowledge Learning Institute - Anja Emonds - Leerklimaat-verandering: “Ik heb het koud, kan de verwarming hoger?”
Er zijn heel wat veranderingen, zowel in de business als in de organisatieontwikkeling, die grote invloed hebben op de ontwikkeling van onze medewerkers. Om met al die veranderingen om te kunnen gaan, moeten mensen nieuwe dingen leren. Maar waarvan is het leergedrag van mensen afhankelijk?

Het CrossKnowledge Learning Institute doet wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met KULeuven en Maastricht Universiteit. Zij zijn samen op zoek gegaan naar de factoren die bepalend zijn voor een gunstig leerklimaat waarin mensen bereid en in staat zijn om te veranderen.

Tijdens de presentatie worden de volgende topics toegelicht: wat is leerklimaat, welke prioriteit hebben de elementen in uw organisatie en hoe beïnvloeden we ze.

CUTESolutions - Dajo De Prins - Agility, maak er een gewoonte van!
Agility is een mindset. Je hoeft niet met SCRUM boards of stand-up meetings te werken om het te bereiken. Tijdens deze bite-sized sessie vertaal je de principes van het agile manifesto in kleine dagelijkse gewoontes. Bereik een agile mindset, niet door radicale veranderingen in te voeren, maar door te werken op foundation habits die er echt toe doen in jouw organisatie.

D-na - Bart Delahaye en Dimitri De Meester - Meer impact door de juiste benadering van je stakeholders
Steeds meer wordt verwacht dat professionals over de grenzen van hun eigen team of over de grenzen van hun eigen organisatie samen werken en projecten realiseren.

We merken dat het niet altijd evident is om vanuit een niet-hiërarchische relatie anderen te engageren of motiveren om bij te dragen aan het behalen van sterke resultaten.

Om inzicht te krijgen in de relatie met alle stakeholders en hoe ze te benaderen, ontwikkelde D-na een eenvoudig maar krachtig stakeholderspel. Door dit spel te spelen krijgt elke stakeholder een duidelijke positie ten aanzien van de te behalen doelen, en kan worden ingeschat op welke manier de stakeholder moet worden betrokken. En door je stakeholders op de juiste manier en op het juiste moment te betrekken, vergroot je je impact op het behalen van sterke resultaten.

Dynamo - Wim Thielemans - Slim adviseren is beter dan streng aansturen
We leven in een kenniseconomie waar ieder van ons professional is in zijn eigen werkgebied. Collega’s en klanten verwachten dat we hen vanuit die expertise kunnen helpen. Ze verwachten een degelijk advies. Maar hoe adviseer je op een professionele manier waarbij je collega of klant jouw advies respecteert en volgt? Leidinggevenden moeten zelfsturing aanzwengelen maar hoe krijg je voor mekaar dat medewerkers zelf verantwoordelijkheid opnemen? Kom proeven van het 3x3 model wat een professioneel adviseur volgt en maak meteen kans om gratis de twee online opleidingen Slim adviseren te winnen.

Ellevation (newbie) - Veerle Lenaerts - Coachen van uit Connectie
Het zijn boeiende tijden! En toch is het soms lastig om vanuit een ondersteunende of sturende rol, je mensen daar te krijgen waar dat nodig is, of beter nog, de mensen te laten begrijpen waarom een bepaalde werkwijze nodig is, en dat deze werkwijze morgen ook weer kan veranderen … Niet makkelijk! Nog nooit zijn de woorden ‘burn-out’ en ‘bore-out’ zoveel gebruikt. Allemaal gevolgen van de verhoogde werkdruk, de snelle maatschappij waarin we leven.

Een must dus dat we goed zorgen voor dat oh zo belangrijk menselijk potentieel! In deze workshop krijg je handige tips & tricks die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Geen ingewikkelde of moeilijk te vertalen leiderschapsmodellen, maar wel korte praktische inzichten om te leren hoe je meer impact kunt krijgen. Coachen vanuit connectie dus.

Ellevation gelooft heel sterk in een praktische aanpak. De trainers waar Ellevation mee samenwerkt komen daarom gewoon zelf uit de praktijk. Let’s connect! Let’s ellevate!

Feel Good Manager (newbie) - Heidi Lens - Zonder stress omgaan met gedachten en emoties
Verlies je je energie soms aan piekeren? Kan je vanuit jouw angst, verdriet of boosheid niet meer helder reageren? Wil je beter leren relativeren? Of ben je gewoon benieuwd welke invloed emoties en gedachten op jou hebben?

Dan ben je van harte welkom op deze boeiende workshop. Aan de hand van enkele oefeningen leren we zelf voelen welke invloed gedachten en doemdenken op ons lichaam heeft, en hoe we hier beter mee om kunnen gaan.

Piekeren, gestuurd door emotie, kan een enorme energievreter zijn, en een grote factor bij stress en burn-out. Anders leren denken is daarom een noodzakelijke stap. Geen saaie uiteenzetting, wel een boeiende, interactieve sessie, met een effectieve methode als resultaat. Tijdens het L&D Festival laat ik je hier graag een stukje van proeven.

Fern (newbie) - Geert Fierens en Maximilien van der Vaeren - Van enkel opleiding vooraf naar continue performance support op de werkvloer
Hoe evolueer je van een systeem van enkel opleidingen vooraf gegeven aan je werknemers naar een systeem van continue performance support? Hoe pak je dit aan? Welke tools heb je hiervoor nodig?

Horenberg Multinational Trainers (newbie) - Bruno Verhaeghe - Advanced Business Writing - Communicate in a concise, accurate and effective way
You have customers outside of Belgium? Your colleagues often work with suppliers and partners from all around the globe? Or maybe your organisation operates in a multinational and multicultural context? Either way, your ability to communicate internally and externally into written words greatly affects your success in business.

Our practical, interactive workshop full of tips & tricks shows you how to do this. Learn the basic rules of effective business communication based upon Barbara Minto’s pyramid principle. We have incorporated her insights into a new, simple writing model.

This workshop is delivered by a native English-speaking trainer with a multinational business background. Expect deeper insights in the specific needs of your international, multicultural working environments.

Idewe (newbie) - Frank Weckx - Sirk Sekuur: Veilig gedrag, de sleutel tot een volwassen veiligheidscultuur
Optimale veiligheid kan men niet enkel verzekeren door middel van infrastructurele, procedurele en juridische maatregelen. De ontbrekende link is zeer vaak veilig gedrag. Onze hypothese is dat een gedeelde verantwoordelijkheid nodig is om veilig gedrag te kunnen installeren. Dit wil zegen dat zowel managers als werknemers samen moeten werken om dit te kunnen realiseren. Het programma wordt op maat van de klant gemaakt en geïllustreerd met zeer herkenbare bedrijfseigen beelden en interactieve oefeningen. Dit alles zorgt voor een nieuwe dynamiek binnen het bedrijf. Sirk Sekuur coacht bedrijven, werknemers en managers, naar een proactieve veiligheidscultuur waar (on)veilig gedrag bespreekbaar is en blijft.

Indra Partners (newbie) - Joris Celis - Instant Influencing: hoe buig je weerstand om tot medewerking ?
Verandering stoot gegarandeerd op weerstand. Om een veranderingstraject te doen slagen moet je soms collega’s of teamleden motiveren om dingen te doen die ze eigenlijk liever niet willen doen. Hoe kan je anderen beïnvloeden zonder dat je directief uit de hoek komt ?

Instant Influencing is een techniek die medewerkers doet nadenken over waarom ze iets al dan niet zouden doen. Je houdt rekening met hun bezwaren en laat hen toch een weg kiezen die leidt naar wat jij verwacht.

Onze ervaring heeft aangetoond dat ‘instant influencing’ zelfs de hardnekkigste weerstand kan ombuigen naar medewerking. We laten jullie deze techniek aan de lijve ondervinden. Je oefent met zelfgekozen voorbeelden uit jouw eigen realiteit. Zo kan je de inzichten uit deze sessie onmiddellijk zelf toepassen.

Indra Partners (newbie) - Katrien Van Eetvelde - Diversiteit en Inclusie: speel het D&I Business Game !
Hoe breng je meer diversiteit in je bedrijf ? En als die er is, hoe creëer je een omgeving waarin iedereen zichzelf mag zijn en tegelijkertijd ook goed kan samenwerken ?

Indra Partners ontwikkelde een bordspel dat ideaal is om bewustwording rond D&I te creëren en moeilijk bespreekbare onderwerpen boven water te krijgen : 2 teams banen zich een weg doorheen complexe, confronterende en soms ludieke situaties over culturele verschillen, leeftijd, gender en seksuele geaardheid. De spelmethodiek helpt deelnemers om hun gevoelens te uiten en conflicten te ontmijnen.

Je krijgt de kans om het D&I Business Game zelf te spelen. We tonen ook hoe je dit kan integreren in een ruimer programma én kan gebruiken als een alleenstaande oefening om multiculturele teams te helpen om beter samen te werken.

Institute of NeuroCognitivism - Khadija Badli - Een vernieuwende kijk op mens, relatie en organisatie
De Neurocognitieve GedragsMethode (NGM) is een vooruitstrevende benadering van mens, relatie en organisatie die gebaseerd is op neurowetenschappelijk onderzoek. Het is een methode die inzicht geeft in menselijk gedrag en hoe beslissingen worden genomen en keuzen worden gemaakt.

Iedereen kan leren om op elk moment een beroep te doen op de gepaste “mentale modus” zodat we, zelfs in de moeilijkste omstandigheden, onze sereniteit, focus en “adaptabiliteit” kunnen bewaren.

Het INC beschikt over een ruime waaier aan “brain-based” toepassingen rond mens, relatie en organisatie. In onze sessies gaan we kort in op volgende domeinen : talentontwikkeling, “high-initiative organisations” en executieve vaardigheden. Tijdens een interactieve sessie met een aantal tips & tricks kan je met ons op ontdekkingstocht gaan… Tot dan !

Ithaka (newbie) - Lisbeth Peeters en Natacha Ciezkowski - Boost je mindset in een VUCA-wereld
Hoezeer gun jij jezelf een evolutie? Hoe future proof ben jij voor de uitdagingen van de 21e eeuw? Hoezeer sta je open voor andere paden met nieuwe resultaten? In welke mate durf je je eigen blinde vlekken te verkennen? Want: als je altijd doet wat je hebt gedaan, krijg je wat je altijd hebt gekregen …

Met de NLP Summerschool kijken we op een verfrissende manier naar NLP. We noemen het 'Mindset-NLP'. De bouwstenen blijven dezelfde. Tegelijk geven we je inzicht in de werking van het brein zodat die bouwstenen een beter fundament zijn in wereld van vandaag. Wat de uitdagingen ook zijn in deze VUCA (volatile, uncertain, chaotic & ambigue) wereld … We werken rond ‘verandering’, ‘conflict’ en ‘doelen bereiken’ om krachtiger in het leven te staan en uit de verkramping van de 21e eeuw te geraken.

Kluwer Opleidingen - Mirya Pollmann - Crystal Leadership: 6 intelligences van sterke leiders vandaag
Als u in het bos van leiderschapsmodellen de bomen niet meer ziet, helpt Crystal Leadership. Het biedt een waaier van invalshoeken om te kijken naar leiderschapsontwikkeling. Een set ‘challenges’ helpt om in kaart te brengen hoe uw leadership nu is, wat de blinde vlekken zijn en wat uw organisatie morgen nodig heeft. Crystal Leadership haakt in op deze uitdagingen. Het model maakt kristalhelder waar leiders kunnen groeien in 6 verschillende pijlers van ‘intelligences’.

Crystal Leadership werd ontwikkeld door het team van Kluwer Opleidingen/Linkpower op basis van studie en literatuur en vanuit een jarenlange expertise, training- en coaching ervaring.

Learning Needs Results - Eric Van Camp - Waarom toepassingsdoelen beter zijn dan leerdoelen
L&D verantwoordelijken lopen telkens weer aan tegen het dilemma van behaalde resultaten tijdens opleidingen en de toepassing van deze kennis op de werkvloer. Het borgen van kennis en het effectieve dagdagelijkse gebruik van die kennis blijft de grote uitdaging. Of het nu gaat om e-learning, training, veiligheid, cultuur, …. Hoe kunnen we dit verschil verkleinen of wegwerken ?

De toekomst vraagt een nieuwe, verbeterde aanpak. Leerdoelen zijn namelijk enkel een hulpmiddel. Het nieuwe uitgangspunt bestaat er in om de focus te leggen op toepassingsdoelen. Dit is een krachtigere manier om de overdracht van kennis naar de werkvloer te bestendigen en te verankeren.

Eric bespreekt aan de hand van een real live voorbeeld hoe het formuleren van deze doelstellingen en bijhorende interventies, in samenspraak met de leidinggevende, de medewerkers heeft geholpen om overdracht naar - en toepassing op de werkvloer te optimaliseren. In deze workshop geeft Eric u een blauwdruk van een 3-stappen model, dat u in elk opleidingstraject kan gebruiken.

marbl (newbie) - Katrijn Steenbeke - Aankoper? Klant? Werkrelatie? Veranderend aankoopgedrag maar toch connecteren!
Aankoopprocessen anno 2018 zijn niet langer wat ze waren. Er zitten meer mensen aan de aankooptafel. Steeds vaker hebben we te maken met ‘tech savvy’ millenials. Ze wapenen zich met kennis via onlinebronnen en hun eigen netwerk. Meer dan ooit informeren aankopers zich en ‘voeden ze zichzelf op’, voorafgaand aan het bezoek van hun commercieel adviseur.

Eén ding blijft echter: ook die ‘nieuwe’ aankoper anno 2018 heeft nood aan een emotionele connectie.

Hoe evolueert de sales functie in het licht van deze complexe omgeving? Hoe connecteer je vandaag met de ‘andere kant’ van de tafel? Een kijk op de aankoper om te komen tot tips om sales organisaties te ontwikkelen in lijn met deze bewegende context.

MobieTrain (newbie) - Guy van Neck - Een mobiel leerplatform dat leren leuk maakt en betrokkenheid verhoogt
MobieTrain biedt een sociaal mobiel leerplatform, dat de huidige manier van leren revolutionair veranderd. De leerstof wordt beter onthouden en tegelijkertijd bieden we een oplossing om de communicatie- en kennisoverdracht binnen het bedrijf te verbeteren. We plaatsen de medewerker centraal en maken leren leuk door verschillende gamified elementen. In tegenstelling tot face-to-face, LMS en E-learning alternatieven, is onze handheld oplossing mobiel. Het vermijdt hoge opstartkosten, is gebaseerd op herhalingsgericht leren, is persoonlijk, is leuk, is 24 uur per dag beschikbaar en meet hoe de training worden uitgevoerd. In deze proeverij lichten wij uit waarom het juist nu zo belangrijk is om je huidige leeraanbod onder de loop te nemen en geven we tips & tricks hoe dit aan te pakken en te verbeteren.

Natural Leadership - Ann Baeke - Hoe hou je meer energie over aan het einde van de dag?
Na een lange dag werken plof je uitgeput op de bank. Je hebt veel werk verzet, maar toch heb je niet kunnen doen wat je eingelijk wou doen. Er was ook een moeilijk moment met één van je medewerkers. Soms vraag je je af of je wel goed bezig bent. Stiekem hoop je dat je vannacht beter zal slapen.

Veel leidinggevenden vinden het moeilijk om hun energie op de juiste manier te managen. In het algemeen wordt pas bij disfunctioneren (burn-out, depressie, ziekte,…) naar de medewerker als individu gekeken en onderzocht wat er gedaan kan worden. Je kan preventief echter al veel doen. Ik toon je hoe je als HR het beheer van energie via een eenvoudig assessment kan toetsen en begeleiden. Je krijgt er zelf alvast meer energie van!

Opleidingscoach (newbie) - Leen Lievens - Kennis heeft 2 benen ...
Kennismanagement omvat het beheren van alle kennis binnen organisaties. En dan gaat het niet enkel om het voorzien van kennisbanken en IT-systemen, het gaat veel breder! Kennis omvat ook de vaardigheden, ervaring en attitudes die kenniswerkers bezitten. Bovendien leven we in een VUCA wereld en wordt levenslang leren steeds belangrijker. Het verankeren van een leercultuur en het stimuleren van kennisdeling en social learning dringen zich op.

Onder het motto “kennis heeft 2 benen” krijgt u een introductie in een efficiënt kennisbeheer. Aan de hand van een aantal praktijkcases zoomen we in op het belang van de 3 benaderingen binnen kennismanagement, krijgt u inzicht in hoe u van start kan gaan met kennismanagement en geven we u een aantal key-elementen mee om te zorgen voor kennisproductiviteit.

Positive Vibes - Elfi Strackx - Minder perfect, meer effect
Iedereen weet dat het aantal burn-outs het laatste decennium enorm is toegenomen. Wat men meestal echter niet weet, is dat perfectionisme hier bijna steeds in belangrijke mate voor iets tussen zit. Perfectionisme is een term die al te vaak veel te eng wordt geïnterpreteerd. In deze sessie komt u te weten wat perfectionisme echt is en hoe u dit patroon bij iemand kan herkennen. Daarnaast krijgt u meer informatie over de methodiek die wij hanteren om een overdreven vorm van perfectionisme naar een gezond niveau terug te brengen. Tenslotte reiken we enkele concrete handvaten aan om mensen met een té sterk perfectionisme te ondersteunen.

Prana training & coaching - Patrick Onsea - Maak kennis met de BOB van Prana !
Leer tijdens deze sessie de 'Burn Out Brigade' van Prana Training & Coaching kennen: al 20 jaar lang rukken wij met een klein professioneel team uit, om met onze ‘Selfcoaching’-tools bedrijven en hun medewerkers te helpen, om efficiënter met stress-gerelateerde problemen om te gaan.

In deze korte sessie zullen we dieper ingaan op een steeds pranger wordend probleem in onze samenleving, namelijk burnouts. Wat is het juist, hoe kan je het herkennen, wie loopt er het meeste gevaar voor, wat zijn de misverstanden errond, wat zijn de oorzaken en gevolgen, én wat kan je er aan doen? Op al deze vragen krijg je van ons een heel nuchter en concreet antwoord.

Elke deelnemer ontvangt een light versie van het boek ‘Help ik word geleefd: Concrete Selfcoaching tools om je leven in eigen handen te nemen.’

Prana training & coaching - Iris Willems - Online Selfcoaching academy voor stress en burnoutpreventie
In deze sessie lichten we je toe hoe je jezelf en je medewerkers kan ondersteunen via de online Selfcoaching Academy van Prana. De academy ondersteunt je via diverse methodes en kanalen. We laten je kennis maken met wat je allemaal krijgt: een online e-learning platform via pc, een mobiele app voor Apple en Android met tests, praktijktips, video en audio oefeningen, altijd bij de hand. Maar ook ondersteund met een boek, een 24 weken training met stappenplan, een maandelijkse online coaching sessie en een continue uitbreiding via maandelijkse thematrainingen gemaakt op basis van de vragen van de cursisten. We lichten je ook toe welke methodes daarin aan bod komen en demonstreren de tools.

Elke deelnemer ontvangt een light versie van het boek ‘Help ik word geleefd’

ROEM - Kris Mostrey - Effectmeting van leren. Een actionable dashboard.
ROEM staat voor 'Return on Expectation Measurement' en is een webbased tool. In deze proeverij tonen we je hoe je een leerproject, leeractiviteit en evaluatievragenlijsten voor verschillende rollen, zoals peers, lerende en leidinggevende aanmaakt. We geven je een overzicht van de diverse bezorg-, rapporterings- en benchmarkmogelijkheden. We tonen tenslotte kort welke resultaten / dashboards je kan genereren met ROEM.

   
StreetwiZe - Mobile School (newbie) - Bart Vanbellinghen - Authentiek leiderschap als hoeksteen voor werkgeluk
Bij StreetwiZe geloven we dat authentiek leiderschap vandaag een must is om mensen gemotiveerd en geëngageerd aan het werk te houden, en dat het bijgevolg een noodzaak is voor werkgeluk binnen ondernemingen. Om die visie kracht bij te zetten, ontwikkelden we onze Belgische expeditie: een ervaringsgericht programma waarin trainees terugkeren naar de basics van authentiek leiderschap (proactief verbinden en van daaruit engageren en empoweren) wanneer ze zich onderdompelen in een unieke co-creatie met jongeren uit een jeugdinstelling. Om de grote afstand met die doelgroep succesvol te overbruggen, moet leiderschap worden uitgerold in zijn puurste vorm. De learnings die daaruit voortkomen, zijn uitermate krachtig en vormen de sleutel naar meer authenticiteit en werkgeluk. In deze Proeverij staan we stil bij deze learnings en de waarde ervan in de context van zowel onze expeditie als in daily business, en dagen we de deelnemers uit tot een reality-check wat betreft authentiek leiderschap in hun organisatie.

Training & Coaching Square - Marleen Boen - Transformational Business Coaching voor managers
Een VUCA-mindset is voor topmanagers een must om de uitdagingen van vandaag én morgen de baas te kunnen. Voorwaarde is dan wel dat ze leren luisteren naar diepgewortelde overtuigingen die ons vastzetten in oude gewoontes. Dat ze ook de juiste vragen leren stellen vanuit nieuwsgierigheid en verwondering. En dat ze bovendien een sterk bewustzijn hebben van de menselijke nood tot evolutie op zijnsniveau.

BLOOM voor managers is een Transformational Business Coaching-programma: het is gericht op managers met ervaring die hun carrière en manier van leidinggeven naar een hoger niveau willen tillen. Het laat hen toe om met andere ogen naar verandering te kijken met diepgaande inzichten en antwoorden op échte levensvragen. Zo zijn ze samen met de mensen in hun organisatie klaar voor transformatie.

The house of change - Erika Wyckmans & Johan Cusseneers - Opleiding ‘alleen’ werkt niet & Change werkt wel !
Heel wat leertrajecten en veranderingsprocessen binnen organisaties lopen vast of realiseren niet het beoogde resultaat. De traditionele opleidingsmethoden zijn niet langer toereikend en pure procesbegeleidingen schieten tekort.

The house of change ontwikkelde een beproefde methode die inzet op de 3 fasen van leren & veranderen waardoor het rendement van uw opleidingen exponentieel verhoogt én change ‘wel’ werkt! Uw organisatie zal door die aanpak beter gewapend zijn om om te gaan met de continue nood aan verandering, flexibiliteit en bijsturing.

In deze interactieve workshop krijgt u meer inzicht in de werking van deze 3 fasen van leren & veranderen en de aanpak die dan nodig is om leren & veranderen echt te laten lukken. Met de praktische tips, kan u meteen aan de slag.

The Learning Hub - Winnie Valbracht - Hoe kies je een ‘future-proof’ LMS, op maat van je organisatie?
Heel wat van onze klanten gebruiken een Learning Management Systeem (LMS), maar zijn daar niet tevreden over. De rapportering verloopt niet vlot, het LMS is niet gebruiksvriendelijk, of verregaande customisatie maakt updates of implementatie van nieuwe leervormen niet eenvoudig. Sommige klanten beheren hun opleidingen in Excel en Outlook… en zijn zich ervan bewust dat hier ruimte is voor verbetering. Maar welk LMS biedt een oplossing voor jouw organisatie?

In deze sessie gaan we kort in op wat je vandaag van een LMS kan verwachten. Hoe spelen de huidige systemen in op de trends op de markt, en waar moet je op letten als je een LMS kiest?

Een korte en bondige sessie met een aantal concrete aanknopingspunten voor de keuze van een LMS.

The Tipping Point - Katelijn Nijsmans - Neurowetenschap: de mythes ontkracht!
Neurowetenschappelijk onderzoek produceerde al een overvloed aan bevindingen, ook op het gebied van leren en ontwikkelen. Vooral de educatieve neurowetenschap biedt een goudmijn aan informatie voor L&D professionals. Helaas blijven veel van deze waardevolle inzichten verborgen in de donkere kelders van de wetenschap. Daardoor worden ze ofwel niet gebruikt ofwel verkeerdelijk vertaald naar de praktijk. Deze misvattingen van ons lerende brein worden ook neuromythes genoemd en vormen de basis van deze interactieve sessie. Wat weten we al met zekerheid en wat is pertinent onwaar?

Verwacht je aan een inspirerende en dynamische workshop met tips en tricks voor jezelf (als L&D professional) én je organisatie.

The Tipping Point - Michel De Gieter en Tom Nijsmans - De zin en onzin van stress & burn-out opleidingen
“We moeten iets doen rond de preventie van stress & burn-out binnen onze organisatie!” Vaak wordt bij deze woorden tegelijkertijd in de richting van HR of L&D gekeken. Naast welzijnsenquêtes om de werkdruk en het niveau van stress in kaart te brengen, worden er meer en meer opleidingen rond dit thema in het leven geroepen. Maar in hoeverre kan je thema’s als ‘veerkracht, stress & burn-out’ effectief trainen in classroom opleidingen? Tot waar kan je met deze initiatieven gaan en waar ligt de grens?

Tijdens deze interactieve sessie gebruiken we de biologie van ons gedrag als antwoord op deze vragen. Verwacht je aan een inspirerende sessie met concrete tips & tricks rond het organiseren van stress & burn-out trainingen.

TinQwise - Lien De Bie - Zelf impactvolle e-learning maken? Zo pak je het aan van A tot Z!
Misschien herken je deze situatie: je hebt of bent een prima lesgever, je hebt een uitdagend onderwerp te brengen, je bedrijf heeft een e-learning tool aangeschaft en je wil dus enthousiast aan de slag om met dit alles een toffe en vooral impactvolle e-learning te maken.

En dan … volgt vaak de ontnuchtering. Die tool is toch niet zo simpel in te richten als je dacht, wervend digitaal schrijven is toch best wel anders dan een klaspresentatie of training op papier maken enzovoort. Om nog niet te spreken van de coördinatie die je project intern vraagt, de tijd die inhoudsexperts voor je vrij moeten kunnen maken…

In deze Proeverij geven wij jou graag tips en advies om deze en andere uitdagingen goed aan te pakken en zo zelf een prima resultaat te kunnen neerzetten. .

Tryangle (newbie) – Griet Deca – Je brein in balans: geef je vitaliteit een boost!
Zoek je praktische en concrete handvaten om stress de baas te blijven? Wil je je eigen slagkracht of meteen ook de vitaliteit van je team verhogen? Dan heten we je van harte welkom tijdens onze workshop “Je brein in balans: geef je vitaliteit een boost!”. We vertrekken vanuit jouw belevingswereld: hoe denk je en dus hoe werk je? En geven je instant bruikbare tips & tricks op jouw maat gesneden. Dankzij handige oefeningen werken we samen aan je welzijn en versterken we je productiviteit. Vanuit die bewustwording ervaar je op welke manier je effectieve rustmomenten kan plannen in je drukke agenda. Schrijf je snel in voor deze sessie en breng je brein en je energiepeil optimaal in balans!

   
UNI Learning - Christophe Jacobs - e-Learning under 'your' control
e-Learning is in de meeste organisaties een ingeburgerde manier om kennis en skills te beheren. De digitaliseringsgolf zorgt voor een enorme opmars in flexibele leermethodes. Projecten kunnen heel vlot en snel worden opgestart. Vaak wordt pas op het einde of na de implementatie de vraag gesteld hoe de e-Learningmodules up-to-date te houden. In de praktijk geeft dit vragen als :
  • Hoe kan ik kleine wijzigingen aanbrengen?
  • Wat is de impact als een procedure op de werkvloer wordt aangepast?
  • Kan mijn e-Learningleverancier snel genoeg opleveren.
Christophe Jacobs, Instructional Designer, zal toelichten hoe de unieke architectuur van FLOWsparks anticipeert op deze problematiek. Praktijkvoorbeelden verduidelijken hoe andere organisaties "in the driver’s seat" van hun e-Learning zitten.


Vector of Change (newbie) - Erna Vanden Wyngaert - Strategie en executie: de fundamenten van change management
Visie en strategie zijn uw belofte. Executie en implementatie zetten deze belofte om in resultaat. Dit gebeurt door besluiten die genomen worden door uw mensen, uw team, op elk niveau en op elke minuut van de dag. Hoe kan u ervoor zorgen dat die besluiten uw gekozen strategie ondersteunen?

Deze opleiding geeft inzicht in de fundamenten van change management, aan de hand van een beproefd systeem gebaseerd op ervaring, LIFO® profilering en coaching technieken.

Vinçotte Academy (newbie) - Katrien Bolsens - Alles onder controle – samen op weg naar veiligheid en efficiëntie
Een veilige werkplek creëren vereist een integrale aanpak, en dit gaat verder dan het louter opvolgen van technische keuringen en naleven van procedures. Om een echte veiligheidscultuur te vestigen, zijn ook de motivatie en gedrag van uw medewerkers onmisbare schakels.

Tijdens deze sessie delen we onze ervaringen omtrent opleidingen, coaching & begeleiding om u en uw medewerkers bewust te maken van een duurzame veiligheidsgedachte.--> Bekijk hier het volledige uurschema van alle sessies 2018 <--

--> Download hier de folder met een overzicht van alle sessies 2018 <--

-->Download de presentaties van de events 2016 en 2017 <--Andere L&D Events

HR in de Zorg - do 7 juni 2018 - dag

Workshops en Infosessie EdConnect - do 14 juni 2018

Learning Tech Day - woe 20 en do 21 juni 2018

Summerclass met o.a. Charles Jennings (UK) - ma 2 en di 3 juli 2018

Summerclass met Julie Dirksen (USA) - di 10 juli 2018

Summerclass met Stella Collins (UK) - di 21 augustus 2018

Summerclass met Jane Hart (UK) - do 30 augustus 2018

L&D Talks PreConference Dinner & Debate - woe 24 oktober 2018

L&D Talks - do 25 oktober 2017 - dag