NL | FR  AANMELDEN
HOME

TOP 10

 

TOP10 Bedrijfsopleidingen OnlineWaarom

Het is nog màànden wachten op het live event Proeverijen 2025. Voor vele aanbieders en inkopers is dat té lang. Bovendien was Proeverijen 2024 opnieuw uitverkocht én werd dit online alternatief of aperitief :) erg gesmaakt. Tenslotte wijzigt er zo veel en zo vlug dat 'bijblijven' meer vergt dan 1 event op een jaar ...

Om die redenen laten we de TOP10 Bedrijfsopleidingen Online op je los.


ProgrammaYves Willems & Katleen Vanoverbeke - Autoritair én verbindend communiceren en leiden
Hoe bewaak je als leidinggevende de afspraken en blijf je tegelijk in verbinding met je collega’s? Waarom is een gebrek aan eigenaarschap een steeds groter wordend probleem? Hoe behoud je de leiding zonder dominant te zijn? Hoe spreek je een collega aan die de regels niet respecteert?

Ontdek hoe je dankzij autoritatief communiceren op een assertieve, duidelijke en respectvolle manier communiceert als leidinggevende en als medewerker. Leer hoe je de boodschap krachtig overbrengt én je verbindend richt tot de ander. En ga staan op de plek waar je moet staan in je team en in je organisatie.

 • 3 concrete tips & tricks hoe jij autoritair én verbindend kan communiceren.
 • 3 activiteiten om jouw collega’s te activeren en hen het midden te doen vinden tussen het dominante en het toegeeflijke.
 • 4 strategieën waarmee jouw organisatie interactief en activerend aan de slag kan met autoritatief communiceren

Tool: MS Teams

Naar boven

Laura Krause - Creëer een omgeving waar je talent aantrekt én waar het wil blijven groeien
Medewerkers die defensief of niet reageren op feedback. Herkenbaar? Je hoort dan uitspraken als ‘Dat is nu eenmaal hoe we het doen' of 'Ja maar, ik stond onder tijdsdruk'. In dit webinar leer je hoe je als L&D’er jouw medewerkers laat evolueren richting een groeimindset, waarbij het accepteren van feedback een belangrijke eerste stap is naar een leercultuur.

 • Krijg inzicht in hoe je brein werkt bij het ontvangen en verwerken van feedback
 • Leer hoe je bij je medewerkers een groeimindset stimuleert
 • Ontdek hoe verschillende vormen van groeitaal het verantwoordelijkheidsgevoel van je medewerkers bevordert

Tool: Zoom

Naar boven

Delia Mensetieri - Taaldiversiteit: je geheime wapen voor een inclusieve werkplek
Samen verkennen we hoe taaldiversiteit een troef vormt voor een fijne werkplekinclusie. We begrijpen de context, identificeren de uitdagingen en ontdekken effectieve oplossingen. We ontwikkelen onze vaardigheden voor een inclusieve en productieve werkomgeving.

 • Je ontdekt hoe taal verenigt in plaats van verdeelt.
 • Je bouwt aan taaldiversiteit op alle niveaus: individueel, in jouw team en in jouw organisatie
 • Je omarmt een inclusieve werkomgeving door te focussen op verbinding en diversiteit.

Tool: Zoom

Naar boven


Steff Vanhaverbeke - The Fan Factor: Hoe klanten werven en activeren
Focus niet alleen op het aantrekken van nieuwe mensen, maar activeer ook bestaande mensen voor competitiviteit en groei. In deze online workshop van 50 minuten leer je hoe je een bloeiende community opbouwt. Je legt er de basis van een geïntegreerde funnel voor jouw organisatie die medewerkers, klanten en andere stakeholders omzet in ambassadeurs.

Na deze workshop ga je

 • weten hoe een geïntegreerde funnel nieuwe klanten aantrekt en bestaande klanten bindt
 • de community-workers binnen je netwerk herkennen en activeren
 • betrokkenheid faciliteren om van passieve leden actieve ambassadeurs te maken

Tool: MS Teams

Naar boven
Lieven Van Linden - Fully Charged, 3 principes voor meer veerkracht en betere resultaten
Lieven is een langeafstandsloper, ondernemer, biohacker en spreker die mensen helpt hun gezondheid en prestaties te optimaliseren. Hij deelt 3 energieprincipes uit zijn nieuwe boek 'Fully Charged' die je veerkracht en prestaties duurzaam verbeteren. Geen vage adviezen, maar op wetenschap gebaseerde principes en methoden die je direct kan toepassen in je dagelijks leven.

 • Je ontdekt hoe je lichaamsbatterij werkt en wat de impact van een goed functionerende batterij is op je fysiek, mentaal en emotioneel welzijn
 • Je krijgt zeer praktisch toepasbare tips om je focus te verbeteren, herstel te bevorderen en je energieniveau op een meetbare manier te verhogen
 • Lieven deelt een innovatief stappenplan om stapsgewijs nieuwe gewoonten in je leven te integreren

Tool: Zoom

Naar boven

Luc Cipers - Meester van Invloed: Leer de geheimen van Dr. Cialdini's principes
Ontdek de krachtige principes van invloed volgens Dr. Robert Cialdini tijdens deze dynamische workshop. Leer hoe je deze principes effectief kunt toepassen in verschillende situaties, van marketing tot dagelijkse interacties. Ontwikkel overtuigingskracht en vergroot je impact op anderen.

 • Ontdek de 7 universele principes van invloed: wederkerigheid, consistentie, sociale bewijskracht, sympathie, autoriteit, eenheid en schaarste.
 • Ontdek praktische toepassingen van deze principes in marketing, verkoop, onderhandelingen en persoonlijke relaties
 • Verfijn je communicatievaardigheden en vergroot je overtuigingskracht door bewust gebruik te maken van deze principes

Tool: Zoom

Naar boven

Luc Keppens - Wat is de business kost van lage EQ?
Klagen, zagen, tegenwerken, passief worden, mopperen, frustraties, teleurstellingen, demotivatie, dolen, deconnectie, wantrouwen, stress,… Herkenbaar? Argumenteren, logisch verklaren, KPI’s vooropstellen, meten, verantwoorden, uitleggen, feedback instrumentaliseren, welzijn duiden, opleiden, kennis opkrikken, leiderschapstraining uitrollen; communicatie tips, oplossingen bij de vleet,… Ook herkenbaar?

Zwart/Wit? Hoezo? Zet je camera eens in een andere hoek. Dat kan verrassend uitpakken:

 • Wat zegt research over de negatieve effecten van lage EQ in bedrijven?
 • Benieuwd naar de tool die 80 % van de problemen op de werkvloer een uitweg biedt?
 • Hoe (durf je) aan EI ontwikkeling beginnen?

Tool: Zoom

Naar boven

Joke Hollants - Meer halen uit PowerPoint voor (online) leren
Een inspiratiesessie over het ge(mis)bruik van PowerPoint voor leren. Als je leermaterialen of online modules wilt maken, is PowerPoint de ontwerptool bij uitstek. Je kan er snel en eenvoudig figuren, animated gifs en video’s mee maken. Voor live trainingen en webinars kan je jouw PowerPoint interactief maken met ingebouwde features (die je misschien nog niet kent). Codewoorden hier: actieknoppen, triggeranimaties en de - o zo krachtige - morph-overgang.

 • Leer ingebouwde features van PowerPoint efficiënt gebruiken om jouw (online) leermaterialen vorm te geven
 • Ontdek ‘truken van de foor’ om PowerPoint te ge(mis)bruiken voor grafische vormgeving van jouw leermaterialen
 • Doe inspiratie op om meer uit PowerPoint te halen, ook voor materialen die niets met leren te maken hebben

Tool: MS Teams

Naar boven

Marcel & Melanie Van der Avert - Hoe veranker je duurzaam een samenwerkingscultuur?
Ontvang concrete tips en cases tijdens onze workshop over hoe je medewerkers kunt inspireren om spontaan samen te werken en zelfstandig de juiste beslissingen te nemen. Kom te weten hoe onze klanten een effectieve en warme samenwerkingscultuur hebben verankerd, waar iedereen elke dag opnieuw spontaan ownership neemt. Met resultaten die leiden tot hogere productiviteit, medewerkers- en klanttevredenheid, meer omzet en minder verloop. Krijg meer inzicht in onze aanpak: we genereren een haarscherp beeld van de huidige en gewenste cultuur, maken een actie- en communicatieplan voor de cultuuromslag en vertalen dit uiteindelijk naar concreet gedrag op de werkvloer, met verankering in de bestaande processen en leiderschapsstijl. De workshop zal interactief zijn, met voldoende praktijkvoorbeelden en ervaringsuitwisseling, zodat iedereen met voldoende inspiratie aan de slag kan.

 • Betrek de medewerkers in het waardenverhaal
 • Vertaal waarden naar herkenbare & laagdrempelige gedragskenmerken
 • Integreer de waarden in de belangrijkste HR-processen

Tool: Zoom

Naar boven

Tom Nijsmans - Hoe leidinggevenden nu echt een feedbackcultuur kunnen cultiveren
Dat leidinggevenden een cruciale rol spelen in het creëren van een feedbackcultuur, weten we al. Maar wat betekent dit nu juist? Wat leert de wetenschap ons over hun rol én hoe kan je dat vertalen naar effectieve leerinterventies.

Deze sessie is specifiek ontworpen voor L&D-professionals die inzicht willen krijgen in de cruciale rol van leidinggevenden binnen een feedbackcultuur. Ontdek wat we van hen mogen verwachten, hoe ze deze cultuur in hun teams kunnen implementeren en hoe wetenschappelijke inzichten vertaald kunnen worden naar de praktijk.

 • Ontdek het ‘grotere plaatje’: wat zijn de tendenzen én wat zegt de wetenschap?
 • Leer wat leidinggevenden nu echt moeten doen om een feedbackcultuur te cultiveren
 • Ontvang praktische richtlijnen over hoe je deze inzichten kan verwerken in jouw communicatie- en leiderschapstrainingen

Tool: Zoom Meeting

Naar bovenTarief & Inschrijven

Als bezoeker betaal je voor 10 Live Webinars éénmalig en enkel als je geen Stimulearner bent. Je kiest zelf welke webinars je wil volgen. Je krijgt per webinar een unieke link doorgestuurd.

I N S C H R I J V I N G S F O R M U L I E R voor de 10 summer-webinars

 • Deelname is inbegrepen in het lidmaatschap van Stimulearning
 • Wie geen lid is van Stimulearning betaalt € 400.00 voor deelname
 • We geven (enkel) je naam en voornaam door aan de providers opdat ze je zouden kunnen toelaten in de sessie. Log dus zeker in met de juiste naam. Andere gegevens, vb. mailadres worden niet met de aanbieder(s) gedeeld.

Interne HR/L&D professionals kunnen lid worden van Stimulearning à € 250.00 voor een lidmaatschap 01/03/24-01/03/25. Aanbieders betalen € 350.00 om lid te worden.

Doe je graag mee als aanbieder in 2025?

De vier edities die we organiseerden waren allen in enkele weken uitverkocht. We voorzien gelijkaardig voor de editie in 2025. Schrijf je daarom als L&D-aanbieder nual in om één van de 10 sessies te hosten: Inschrijven als spreker. Je bepaalt zelf je investering.

 • Kies een populair onderwerp in de zoekresultaten van www.bedrijfsopleidingen.be: excel, AI, ChatGPT, stress, taal, timemanagement, teams, gestion, ITIL, communicatie, onderhandelen, marketing, RH, Frans, outlook, absenteïsme, coach, elearning, video, négotiation, leiding geven, taalbad, vente, train the trainer, office, ...
 • ... of laat je leiden door de meest gevraagde zoektermen die je vindt in het magazine Leren & Ontwikkelen
 • Onthou dat je spreekt voor een (overwegend) L&D publiek. Pas je sessie minutieus aan.
 • Voorzie 50 minuten in NL, EN of FR. Deze sessie is langer dan een Proeverij, maar veel korter dan een training. Dèze laatste kan je op het einde van je sessie aanraden.
 • Als L&D aanbieder voorzie je zelf het medium waarmee je het webinar wil hosten: MS Teams, Zoom, GotoWebinar, ... zolang het maar exclusief voor mensen is die zich via ons inschreven.
 • Hoewel dit géén event is die Stimulearning aanbiedt, kunnen de bijna 600 Stimulearners kosteloos deelnemen.
 • Je geeft ons de namen door van de mensen die je zélf wil uitnodigen, want ook zij zijn (gratis) welkom.
 • We kondigen jouw sessie aan op de enveloppe van ons magazine Leren & Ontwikkelen 10/06, alsook in het magazine zelf.
 • Aanbieders die hun eigen producten, inz. tooling wensen te promoten raden we ten zeerste af om te kandideren. TOP10 Bedrijfsopleidingen Online is in geen geval een productvoorstelling.Stimulearning by Bedrijfsopleidingen.be

Events & Inspiratie

Vanaf 25/06/24: TOP10 Bedrijfsopleidingen Online

03/10/24: Federal Learning Account

Laatste evaluaties

Abonneer je op onze publicaties

CONTACT

K. Vandermeersch
kristoff@bedrijfsopleidingen.be
+32 486 65 51 81
I. Vanhaecke - boekhouding
isabelle@bedrijfsopleidingen.be