Home Programma Locatie Inschrijven Deelnemers Aanbieders
Programma Locatie Inschrijven Deelnemers AanbiedersDe vijfde editie van Proeverijen biedt dé oplossing voor té lange infosessies eigen aan vele events. Het is meteen een XL-editie want er zijn 50% meer aanbieders dan de vorige jaren: je kan een keuze maken uit meer dan 150 sessies van 20 minuten. Na deze sessies praat je op de Agora énkel verder met de aanbieders die iets voor jou kunnen betekenen. Deze is is hiervoor in kleurhoeken opgedeeld.

Afspraak op donderdag 24/01/2019 vanaf 9h00 (onthaal) doorlopend tot 17h00 voor elke interne HR- of L&D-professional die op voorhand ingeschreven is.

361° - volgt
volgt
Allanta (newbie) - Ilse Gilio - Hoe zorg ik ervoor dat mijn medewerkers effectieve opleidingen op maat krijgen?
Als we onze medewerkers een opleiding laten volgen hebben we als organisatie een vooraf gedefinieerd doel voor ogen. Echter is er vaak een significant verschil tussen de opleidingsdoelen die worden gesteld en de realistisch potentiële resultaten van het leren zelf. Als Allanta passen wij technieken toe om dit evenwicht te borgen voor elke individuele medewerker in een klassikaal leerverband.
 • Wat is het belang van klassikaal leren binnen blended learning?
 • Hoe zorgen voor toegevoegde waarde bij klassikaal leren (learning 1.0)?
 • Hoe verschillende individuele kennisniveaus binnen een groep naar een hoger level brengen?
Amelior - volgt
volgt
Anewspring (newbie) - Ger Driesen - Gepersonaliseerd leren in de praktijk – het bestaat!
Gepersonaliseerd leren staat al een tijd flink in de belangstelling. De meeste verhalen gaan over ideeën en ambities – niet over concrete voorbeelden in de praktijk. Dat gaan we veranderen. Het jaar 2019 is het jaar waarin we vieren dat ‘gepersonaliseerd leren’ al 10 jaar daadwerkelijk wordt toegepast. Gepersonaliseerd leren is geen ‘magie’ maar vooral het resultaat van slimme HRD-professionals die de juiste tools op een slimme manier toepassen. In deze workshop delen we graag onze ervaring vanuit de praktijk.

We delen:

 • een overzicht van de manieren waarop je leren kunt personaliseren.
 • voorbeelden van gepersonaliseerd leren in de praktijk en de resultaten daarvan.
 • de belangrijkste tips die je helpen wanneer je zelf met gepersonaliseerd leren aan de slag wilt gaan.
Arboth - volgt
volgt
Atolo - volgt
volgt
Bedenk (newbie) - Mark Vandael - Ontdek Cromax als ruggengraat voor de optimale innovatiecultuur in je organisatie
Onze maatschappij verandert alsmaar sneller. Elke organisatie voelt de nood om te innoveren. Helaas weten we vaak niet hoe we daarmee kunnen starten. Hoe komen we aan ideeën? En hoe laten we die in de juiste richting gaan? Wie moeten we opleiden? En waarin? Samen met mensen van UGent bouwden we de Creatieve Organisatie MatriX. Zo kan je innovatie makkelijk structureren, meten en verbeteren.
 • Tijdens deze proeverij leggen we uit hoe deze matrix in elkaar steekt en wat je er mee kan.
 • Je krijgt zicht op de stuctuur van een innovatieproces en we geven voorbeelden van mogelijke trainingen en veranderprocessen die hieraan gelinkt kunnen worden.
 • Dankzij Cromax organiseer je innovatie niet met de natte vinger maar weet je precies welke prioriteiten in jouw organisatie aan de orde zijn.
Bit by Bit (newbie) - Jan Kaas & Sanne Vleugels - Mee zijn in de digitale revolutie
We bevinden ons in een digitale revolutie. Bedrijven staan onder druk om zich aan te passen aan het tempo van digitale veranderingen. De huidige workflow, producten en diensten staan onder druk door de digitale tools en technologieën. De digitalisering heeft invloed op iedere organisatie zowel werkgever als werknemer. Hoe met opleidingen en trainingen uw organisatie wapenen om tijdig in te kunnen spelen op veranderingen en uw concurrentie steeds een stap voor zijn.

volgt

BLCC (newbie) - volgt
volgt
volgt
Cometra - Lieve Demol - volgt
volgt
CrimeControl - Stephanie Baele - Een blended leertraject in agressiebeheersing
Er zijn 3 uitdagingen waar we vandaag binnen de opleidingswereld mee geconfronteerd worden: 1. Hoe kunnen we inspelen op de digitalisering? 2. Hoe organiseren we een opleidingstraject dat écht impact heeft op het gedrag van onze medewerkers? 3. Hoe kunnen we onze medewerkers wapenen tegen een steeds mondiger wordende bevolking in een tijd waar klantvriendelijkheid nog nooit zo belangrijk was?

Na deze workshop weet je:

 • Waar de mogelijkheden in digitaal leren liggen .
 • Hoe je een Learning Journey kan uitbouwen (in eender welk thema) om ervoor te zorgen dat het aangeleerde blijft leven.
 • Hoe je concreet met het onderwerp ‘agressiebeheersing’ aan de slag kan gaan.
volgt
volgt
CUTESolutions - Sarah Cherif - Micromastery, make it a habit
Zin om iets nieuws bij te leren, maar geen tienduizend uren meer over om er aan te werken? Tijdens deze workshop ontdek je hoe je als micro-master snel, efficiënt en in een minimum aan tijd iets nieuws leert. Surfen? Jongleren? Japanse strips leren lezen? Wat je droom ook is, we passen er met jou de 6 principes van micro-mastery op toe, zodat je je doelstelling in een mum van tijd bereikt door het perfectioneren van kleine, gerichte vaardigheden.

Na deze workshop, zal je…

 1. Een complexe vaardigheid opdelen in ‘hapklare’ micro-skills.
 2. De zes principes van micro-mastery op iets toepassen wat je altijd al hebt willen leren.
 3. Van start gaan met een nieuwe dagelijkse gewoonte die je helpt om je micro-skill onder de knie te krijgen.


CUTESolutions - Dajo De Prins - Focus is the new IQ
Hoeveel keer heb je vandaag al je mails gecheckt terwijl je eigenlijk aan iets anders aan het werken was? Je bent niet de enige! Want naast afleidingen waar je geen controle over hebt, ben je zelf onbewust je grootste stoorzender. Je concentreren is nu eenmaal vermoeiend. Maar wat ben je met je IQ als je niet de focus hebt om het optimaal te gebruiken? Train je brein tijdens deze sessie en ga aan de slag met nieuwe gewoontes die je aandacht verscherpen.

Na deze workshop zal je…

 1. Je brein trainen in gefocust overschakelen tussen verschillende taken, omgaan met verveling en het inperken van afleidingen.
 2. Een schema opstellen om je focus te behouden doorheen de werkdag.
 3. Je focus verhogen door te experimenteren met nieuwe, kleine gewoontes.


D-na - volgt
volgt
volgt
Dynamo - Wim Thielemans - volgt
volgt
Fern - volgt
volgt
FranklinCovey - Erik Roger - volgt
volgt
Future Learning (newbie) - Joke van Cappelle -
Heb je te maken met beheer, organisatie en ontwikkeling van opleidingsprogramma’s binnen jouw bedrijf of organisatie?

Met toekomstgerichte activiteiten dus die positief zullen bijdragen aan het bedrijfsresultaat? Dan kan Future Learning BV je helpen.

volgt

Happy Mondays (newbie) - Vincent De Corte - Shift Happens: Are you change ready ?
volgt
 • Wie zijn de nieuwe ‘rijken’ en de toekomstige ‘armen’ onder de professionals?
 • Er is 1 constante vandaag: constante verandering. Een analyse van uw denk- en doe patronen. Hoe kan je de plasticiteit van uw brein beter benutten?
 • De spanning die verandering veroorzaakt tussen de rol van Directeur – Manager – Arbeider; en hoe omgaan met die verschillende verwachtingen.
Hathor Institute - Karin Ferfers en Rudy Begas - Blijvend bruggen bouwen naar collega’s en klanten
Dit is een concrete, inspirerende workshop voor al wie op een vlotte en verbindende manier blijvend wil samenwerken. Wij geloven dat ieder van ons de mogelijkheid in zich heeft om bij te dragen aan een aangename en productieve sfeer op de werkvloer. Via kleinere acts tonen we hoe dit kan en waar wij het verschil maken. Vanuit Geweldloos en Verbindend Communiceren.

 • Ervaren hoe een andere manier van kijken een wereld van verschil maakt op de werkvloer.
 • Wij willen je het vertrekpunt en de concrete aanpak laten ervaren. En tonen hoe effectief ‘bruggen’ gebouwd of hersteld worden.
 • Wij tonen hoe ons aanbod zeker bijdraagt aan het gegeven dat ‘iedereen graag wil komen werken’. En zo mee bouwt aan een constructieve werksfeer.
Human Matters - Erwin Tielemans - Sneller, flexibeler, efficiënter… door Verbindende Communicatie
Verbindende Communicatie vindt ingang in de meeste waardengedreven bedrijven en organisaties, Human Matters is al vele jaren de trendsetter.

Hoe gebruik je de principes van Verbindende Communicatie op een naturelle manier? Hoe integreer je die in een bestaande organisatie? Hoe anders is de besluitvorming en wat maakt dat het werkt? Hoe zorgt Verbindende Communicatie voor een meetbare transformatie? Hoe helpt het bij het aanpakken van problemen?

Na deze Proeverij:

 • Heb je zicht op de essentie van Verbindende Communicatie.
 • Is de meerwaarde van Verbindende Communicatie voor jouw organisatie glashelder.
 • Heb je inzicht in de mogelijkheden om de collectieve intelligentie van teams aan te wenden met behulp van Verbindende Besluitvorming.
Indra Partners - Joris Celis en Katrien Van Eetvelde - Leve de verandering! Het 'onbevreesd op weg' spel
Veranderingen boezemen vaak angst in : slagen wij erin om ze te realiseren en worden wij daar ook beter van ? In dit spel zoeken teams vooraf naar oplossingen voor obstakels die zij op weg naar het einddoel kunnen tegenkomen. Waar heb ik het individueel lastig mee en hoe kan ons team daar samen uit geraken ? Na dit spel zijn teams gewapend om elk veranderingstraject tot een goed einde te brengen.

Door het spel te spelen ondervind je zelf hoe het 'Onbevreesd op Weg' spel

 • teams aanzet om los te komen van een al te beperkend kader en om alles in het werk te zetten om samen een gezamenlijk doel te bereiken;
 • mensen stimuleert om actief mee te gaan in een veranderingstraject.
 • de teamgeest versterkt : zolang wij het samen doen kunnen wij elk probleem oplossen.
volgt
Kenaz (newbie) - volgt - Stakeholdering. Diplomatieke vaardigheden voor succesvolle projecten
volgt
volgt
Konsensus - Helena Demuynck - volgt
volgt
Leading by Breathing® (newbie) - Stephan Van Eesbeek - volgt
volgt
volgt
marbl - Katrijn Steenbeke - volgt
volgt
Master Your Email - volgt - Crash Course Outlook
volgt
MobieTrain - Guy Van Neck - How to create a Mobile-Learning culture in your organisation
Change is essential to evolve to a higher level in your company. Training employees, in no matter what sector, is an absolute must these days. Not because it is just another trend that you should follow, but it’s the most effective way to empower your employees with the knowledge they need to succeed. Training your employees is part of the company’s culture, however, training your employees by using mobile-learning platforms boosts your existing culture to a whole other level.

 • We would like to explain which steps you need to take to create an M-learning Culture in your company. The key is to focus on two different aspects: The management team and the actual learners.
 • It is important for us that the management-team understands that creating a Mobile-Learning culture is a crucial investment which has many benefits, both for themselves as for the users. Therefore, it is a win-win situation which can be achieved in a few simple steps.
Natural Leadership - Ann Baeke - volgt
volgt
volgt
volgt
Oxalis Consult - Isabelle Stubbe - Transformationeel Leren: het Nieuwe Gewoon in dynamische omgevingen
Dit is een inspiratiesessie voor al wie met snelle veranderingen te maken heeft. Alles draait om kennis, gedrag en cultuur. Wij geloven in powerfull people in an innovative business. Wij gebruiken de collectieve intelligentie en verbinden management en medewerkers in een lerende en innoverende dynamiek. We bouwen met veel enthousiasme aan empowerment en eigenaarschap, verankering en flexibiliteit
 • Ervaar wat de kracht van een positieve mindset is in een organisatie
 • Ervaar hoe het aanspreken van de collectieve intelligentie zorgt voor dialoog en eigenaarschap
 • Ervaar hoe onze methodiek en ons aanbod de organisatie helpt bij het tot stand brengen en verankeren van een lerende dynamiek, empowerment, flexibiliteit en innovatie
volgt
volgt
volgt
ROEM - Kris Mostrey - Evalueren en rapporteren van opleidingen doe je zo
ROEM staat voor ‘Return on Expectation Measurement’ en is een webbased tool om het effect van leren in kaart te brengen en op basis hiervan in dialoog te gaan met alle L&D stakeholders. In deze proeverij tonen we je hoe je een leerproject, leeractiviteit en evaluatievragenlijsten voor verschillende rollen, zoals collega’s, trainer, lerende en leidinggevende aanmaakt. We geven je ook een overzicht van de diverse bezorg-, rapporterings- en benchmarkmogelijkheden. We tonen tenslotte kort welke resultaten / dashboards je kan genereren met ROEM.

Je neemt mee:

 • Hoe er ianno 2018 in België wordt geëvalueerd.
 • Hoe je leren op gedragsniveau kan evalueren.
 • Hoe je de impact van leren op organisatieniveau kan evalueren.
Schrijftrainingen - volgt - Zakelijk Schrijven
volgt
SmartReading (newbie) - Peter Plusquin - volgt
volgt
volgt
T&C Services (newbie) - Luc Keppens - Lego Serious Play. Let’s Build & Learn in a Flow...
volgt
the house of change - sessie 1 - volgt
volgt
the house of change - sessie 2 - volgt
volgt
The Learning Hub Winnie Valbracht - volgt
volgt
The Tipping Point - sessie 1 - volgt
volgt
The Tipping Point - sessie 2 - volgt
volgt
TinQwise - volgt
volgt
volgt
volgt
Vector of Change - Erna Vanden Wyngaert - Change en Leren: hoe meet je dat?
volgt
WayToPLay - Sven de Clercq - Leuker, meer en beter trainen met 'in person game based learning'
volgt
volgt
Xprtise (newbie) - Alfred Remmits - Succesvolle voorbeelden van werkplekleren op basis van de 5 Moments of Need methodologie
Veel organisaties denken na over het innoveren van hun leeractiviteiten, waarbij met name de principes rondom het leren op basis van het 70-20-10 model populair zijn. Het is echter moeilijk om daadwerkelijk de “70” goed in te vullen. In deze sessie laten we zien hoe bedrijven en organisaties in Nederland en US werkplekleren implementeren op basis van de innovatieve 5 Moments of Need methodologie.

We behandelen volgende onderwerpen:

 • Hoe design je innovatieve werkplekleer oplossingen?
 • Wat zijn de consequenties voor het beheer- en onderhoudsvraagstuk van leer-content?
 • Wat zijn voorbeelden van succesvolle implementaties en wat levert dit dan concreet aan ROI op?
Xylos - Peter Coppens & Nele Odegard - Je werknemers. Je superkrachten.
De digitale evolutie is een boot die een bedrijf niet graag mist. Één stap is geld in de nieuwste technologieën pompen. Maar wat voor de grootste verandering zorgt, heeft een bedrijf al jarenlang in handen: zijn werknemers. Mensen gaan werken omdat ze iets willen betekenen voor hun werkgever. Daarom is het belangrijk om ze daarin te steunen en hen in Smart Digitals te veranderen.

Wat leer je in deze workshop?

 • Hoe ver sta jij in de digitale evolutie?
 • Welke rol spelen Smart Digitals binnen je bedrijf?
 • Hoe creëer je Smart Digitals?

--> Bekijk hier vanaf 01/12/18 het volledige uurschema van alle sessies 2019. Heden staat de versie van 2018 online. <--

--> Download hier vanaf 01/12/18 de folder met een overzicht van alle sessies 2019. Heden staat de versie van 2018 online. <--

--> Download de presentaties van de events 2016 t.e.m. 2018 <--

Andere L&D Events

L&D Talks PreConference Dinner & Debate - woe 24 oktober 2018

L&D Talks - do 25 oktober 2018 - dag

Proeverijen, uw L&D Festival - do 24 januari 2019 - vanaf 9h00

TOP100 Tools for Learning - do 21 februari 2019 - voormiddag