Home Programma Locatie Inschrijven Deelnemers Aanbieders
Programma Locatie Inschrijven Deelnemers Aanbieders
Je kan de presentaties 2019 downloaden via Kennispool van Stimulearning.

De info hieronder betreft het event 2019.

Meer info over Proeverijen 2020 voor aanbieders. 80 x 3 sessies geboekt per 20/02/19 = VOLZETDe vijfde editie van Proeverijen biedt dé oplossing voor té lange infosessies eigen aan vele events. Het is meteen een XL-editie want er zijn 50% meer aanbieders dan de vorige jaren: je kan in 2019 een keuze maken uit 180 sessies van 20 minuten. Na deze sessies praat je op de Agora énkel verder met de aanbieders die iets voor jou kunnen betekenen. Deze is hiervoor in 7 kleurhoeken opgedeeld.

Afspraak op donderdag 24/01/2019 vanaf 9h00 (onthaal) doorlopend tot 17h00 voor elke interne HR- of L&D-professional die op voorhand ingeschreven is. Check de timetable van het event 2019 om je voor te bereiden, of blader door:361° - Christophe Van Pottelsberghe & Isabelle Hoebrechts - 'Well-being een must voor iedereen'. De Well-being Circle helpt je analyseren én oplossen.
Een holistische aanpak, kijken naar 'de mens' achter de medewerkers. Balans tussen mens, organisatie en economische realiteit met als eindresultaat meer productiviteit, groei, veerkracht én meer geluk en plezier? We brengen je well-being tasks in kaart met een interactief spel.

Hoe pak je de transformatie aan om een Well-being Organisatie te worden? Wil je een daling van je absenteïsme, engagement en gelukkige, meer gemotiveerde medewerkers? Kies voor onze Well-being Circle!

 • Je gaat met ideeën naar huis om well-being in je organisatie aan te pakken.
 • Je krijgt mee wat ons brein denkt, wat je er best mee doet en hoe je gedrag kan veranderen om well-being als topprioriteit te benoemen in je organisatie.
 • Als kers op de taart tonen we je ons 'digitaal welzijnsplatform'.


Allanta (newbie) - Ilse Gilio - Hoe zorg ik ervoor dat mijn medewerkers effectieve opleidingen op maat krijgen?

Als we onze medewerkers een opleiding laten volgen hebben we als organisatie een vooraf gedefinieerd doel voor ogen. Echter is er vaak een significant verschil tussen de opleidingsdoelen die worden gesteld en de realistisch potentiële resultaten van het leren zelf. Als Allanta passen wij technieken toe om dit evenwicht te borgen voor elke individuele medewerker in een klassikaal leerverband.
 • Wat is het belang van klassikaal leren binnen blended learning?
 • Hoe zorgen voor toegevoegde waarde bij klassikaal leren (learning 1.0)?
 • Hoe verschillende individuele kennisniveaus binnen een groep naar een hoger level brengen?


Amelior - Annelies Kimpe - Bouwen aan werkgeluk, hebt u een CHO nodig?

Dat werkgeluk zorgt voor betrokken en loyale werknemers, is al lang geen geheim meer. Maar hoe kan u zelf optimaal en pro-actief bijdragen tot het verhogen van dit werkgeluk binnen uw organisatie?

In deze korte workshop krijgt u inzicht in wat werkgeluk is en hoe u dit bij uzelf en uw team kan verhogen. Tenslotte delen we enkele tips voor het faciliteren van werkgeluk.

Deze workshop inspireert om:

 • Aan de slag te gaan met werkgeluk.
 • Remmende factoren voor werkgeluk te herkennen en er iets aan te doen.
 • Bedrijfswaarden optimaal in te zetten voor betrokken medewerkers.Anewspring (newbie) - Ger Driesen - Gepersonaliseerd leren in de praktijk – het bestaat!
Gepersonaliseerd leren staat al een tijd flink in de belangstelling. De meeste verhalen gaan over ideeën en ambities – niet over concrete voorbeelden in de praktijk. Dat gaan we veranderen. Het jaar 2019 is het jaar waarin we vieren dat ‘gepersonaliseerd leren’ al 10 jaar daadwerkelijk wordt toegepast. Gepersonaliseerd leren is geen ‘magie’ maar vooral het resultaat van slimme HRD-professionals die de juiste tools op een slimme manier toepassen. In deze workshop delen we graag onze ervaring vanuit de praktijk.

We delen:

 • een overzicht van de manieren waarop je leren kunt personaliseren.
 • voorbeelden van gepersonaliseerd leren in de praktijk en de resultaten daarvan.
 • de belangrijkste tips die je helpen wanneer je zelf met gepersonaliseerd leren aan de slag wilt gaan.Arboth - Marc Alen - Ook op zoek naar geïntegreerde blended leeroplossingen, los van alle hypes?
Het aantal leerhypes is nauwelijks bij te houden: storytelling, gamification, micro-learning, social learning, mobile… Natuurlijk zit er waarde in elk van deze hypes. Maar hoe kiest en integreert u die elementen die nodig zijn voor een optimale leeroplossing? Daarom ontwikkelden wij aXles: een eigen model om tot integrale leeromgevingen te komen, los van hypes en zoveel mogelijk evidence based.

Na deze workshop

 • heb je een basisinzicht in ons aXles model en hoe aXles de essentie van alle recente hypes overkoepelt;
 • ga je naar huis met een concreet en praktisch voorbeeld: een leeromgeving om iedereen in de organisatie bewust te maken van en vertrouwd te maken met GDPR.
 • heb je kennisgemaakt met ons speelbord om aXles spelenderwijs toe te passen in concrete situaties.Atolo - Oscar Vega - How to get your people to design their own solutions
We will take you step by step through a case-study of a designer solution in which it was the employees who defined the solution to the problem. A solution in which they not only identified what skills they needed to develop, but also which key actions they could take in order to meet the organisation’s strategic goal. We will also see how the training was integrated into their work stream so that it focused on application of learning on the field. With the help of a real- life example you will receive insights on:
 • A way to more accurately define the problem you need to solve and consequently, the solution you need to bring.
 • A versatile facilitation process which helps your people become actors in designing their own solutions.
 • An approach which consists of on the field training. When training is work and work is training.Bedenk (newbie) - Mark Vandael - Ontdek Cromax als ruggengraat voor de optimale innovatiecultuur in je organisatie
Onze maatschappij verandert alsmaar sneller. Elke organisatie voelt de nood om te innoveren. Helaas weten we vaak niet hoe we daarmee kunnen starten. Hoe komen we aan ideeën? En hoe laten we die in de juiste richting gaan? Wie moeten we opleiden? En waarin? Samen met mensen van UGent bouwden we de Creatieve Organisatie MatriX. Zo kan je innovatie makkelijk structureren, meten en verbeteren.
 • Tijdens deze proeverij leggen we uit hoe deze matrix in elkaar steekt en wat je er mee kan.
 • Je krijgt zicht op de structuur van een innovatieproces en we geven voorbeelden van mogelijke trainingen en veranderprocessen die hieraan gelinkt kunnen worden.
 • Dankzij Cromax organiseer je innovatie niet met de natte vinger maar weet je precies welke prioriteiten in jouw organisatie aan de orde zijn.Bit by Bit (newbie) - Jan Kaas & Sanne Vleugels - Mee zijn in de digitale revolutie
Overal wordt gesproken over de impact van Artificial Intelligence en Machine learning op onze samenleving en onze medewerkers. We bevinden ons in een tijdperk van snel opeenvolgende innovaties die gedreven worden door de digitale-technologie. Nieuwe inzichten ontstaan door de moderne data-analyse systemen, technieken en methoden. Producten en services veranderen en er ontstaan volledig nieuwe producten en services. Processen wijzigen of worden, deels, door computersystemen overgenomen. Hierdoor verdwijnen niet alleen functies maar ontstaan er ook nieuwe beroepen en functies.

Organisaties en bedrijven staan voor de uitdaging om de digitale-competenties en -skills van hun medewerkers te laten groeien, in de richting en het tempo van de technologische veranderingen.

 • De vraag is niet alleen; hoe bereidt u uw mensen voor om in te kunnen spelen op deze veranderingen, maar meer nog, hoe bed je innovatie in de cultuur van je organisatie in?
 • Hoe werkt u, vanuit een strategisch businessplan, een opleidingsplan uit en hoe zet u een knowledge-management systeem in om naar een innovatie gedreven organisatie toe te werken?
 • Wij laten zien hoe onze aanpak u daarin kan helpen.BLCC (newbie) - Kathleen Heireman – Smart language training: digitale oplossingen met maximale impact
Bedrijven rekruteren internationaal. Internationale teams zijn aan het werk bij onze klanten. Dikwijls vanop verschillende locaties. De toenemende digitalisering verhoogt de druk op medewerkers én bedrijven om in te zetten op de ontwikkeling van social en emotional skills. De werknemer van de toekomst zit zélf achter het stuur van zijn ontwikkeling.

Tijdens deze proeverij leer je:

 • Welke taaloplossingen mogelijk zijn in het kader van internationale rekrutering en tewerkstelling.
 • Hoe taaltrainingen de brug leggen naar de skills van de toekomst en bijdragen tot de transformatie van medewerkers.
 • Welke aspecten van digitaal leren bijdragen tot de motivatie van de werknemers.Catena Company - Fernando Pauwels - Videostrategie binnen een lerend bedrijf
We lichten toe waarom het belangrijk is een algemene videostrategie te hebben. We brengen in kaart welke type van films er allemaal zijn en waar instructiefilms daarbinnen passen. Tevens duiden we welk type van film binnen je lerende organisatie je zelf kan maken en welk type je beter uitbesteed en waarom.

Take aways:

 • Video strategie als kapstok voor video gebruik.
 • De 4 types van films.
 • Wat kan je zelf maken? Wat kan je beter uitbesteden?CrimeControl - Stephanie Baele & Anke Van de Woestijne - Een blended leertraject in agressiebeheersing
Er zijn 3 uitdagingen waar we vandaag binnen de opleidingswereld mee geconfronteerd worden: 1. Hoe kunnen we inspelen op de digitalisering? 2. Hoe organiseren we een opleidingstraject dat écht impact heeft op het gedrag van onze medewerkers? 3. Hoe kunnen we onze medewerkers wapenen tegen een steeds mondiger wordende bevolking in een tijd waar klantvriendelijkheid nog nooit zo belangrijk was?

Na deze workshop weet je:

 • Waar de mogelijkheden in digitaal leren liggen.
 • Hoe je een Learning Journey kan uitbouwen (in eender welk thema) om ervoor te zorgen dat het aangeleerde blijft leven.
 • Hoe je concreet met het onderwerp ‘agressiebeheersing’ aan de slag kan gaan.CrossKnowledge Learning Institute - Leïla Minten - Learner Marketing: How to better engage with your learners
When working with a digital learning solution, we need to consider our learning solution as a product and our learners as consumers. Marketing your solution is crucial to enhance visibility and to stimulate usage up until the point where your solution sticks. This aspect, however, is often underestimated by many organizations when choosing for a blended approach.

In this workshop we will discover together:

 • What is Learner Marketing and how to apply it to my digital learning solution.
 • What does it mean to create a more compelling learning experience.
 • How can we use traditional marketing tools to interact better with our learners and create stickiness.Curious (newbie) - Anja Moortgat - Coach je medewerkers in 5 minuten
De meeste professionals zijn ondertussen gelukkig overtuigd van het nut van coaching. Toch krijgen we van onze klanten regelmatig de opmerking dat er te weinig tijd voor is. Heb je het idee dat coaching veel tijd vraagt? Dat je er door de hectiek van het werk vaak niet aan toe komt? Wij hebben ervaren dat je op een paar minuten tijd al heel wat kan bereiken. Je medewerkers voelen zich begrepen en gehoord, en zullen zich verder kunnen ontwikkelen. Dat is meteen ook goed nieuws voor het bedrijf zelf. In deze sessie leren we je graag hoe je op 5 minuten tijd je medewerkers al op weg helpt.

Na deze workshop:

 • Is de drempel om te coachen verlaagd.
 • Heb je inzicht in een praktische gespreksstructuur die je kan gebruiken tijdens gesprekken.
 • Kan je snel en ontspannen connectie maken met je gesprekspartner.CUTESolutions - Sarah Cherif - Micromastery, make it a habit
Zin om iets nieuws bij te leren, maar geen tienduizend uren meer over om er aan te werken? Tijdens deze workshop ontdek je hoe je als micro-master snel, efficiënt en in een minimum aan tijd iets nieuws leert. Surfen? Jongleren? Japanse strips leren lezen? Wat je droom ook is, we passen er met jou de 6 principes van micro-mastery op toe, zodat je je doelstelling in een mum van tijd bereikt door het perfectioneren van kleine, gerichte vaardigheden.

Na deze workshop, zal je…

 • Een complexe vaardigheid opdelen in ‘hapklare’ micro-skills.
 • De zes principes van micro-mastery op iets toepassen wat je altijd al hebt willen leren.
 • Van start gaan met een nieuwe dagelijkse gewoonte die je helpt om je micro-skill onder de knie te krijgen.D-na - Frank Robberechts & Lies Verstraete - De meerwaarde van trainingacteurs
Lies Verstraete (D-na Trainer/coach/consultant) en Frank Robberechts (ex-trainer, nu trainingsacteur) hebben samen tientallen jaren ervaring in opleidingen. Zij delen hun kijk op wat opleiders en acteurs samen kunnen doen om klassikale sessies meer impact te geven met als doel te overtuigen en drempels verlagen in het werken met trainingsacteurs en voedsel te geven waarmee u opleiders kan prikkelen om variatie te steken in hun methodieken.
 • Welke zijn de voordelen van het inzetten van een trainingsacteur?
 • Welke handige werkvormen zijn er buiten de klassieke simulaties?
 • Gouden tips uit de praktijk.De Opleidingscoach - Merel Barendsen - Meer impact met uw opleidingsinitiatieven – High Impact Learning that Lasts
Ben je een L&D-professional, trainer of ontwerper? Sta je in voor de ontwikkeling van een leer- of opleidingstraject, bijvoorbeeld rond klantgerichtheid of leiderschap?

Het HILL–model heeft zich in korte tijd verspreid als een praktisch model om meer impact te creëren. Tijdens deze interactieve workshop worden de keypoints van het High Impact Learning that Lasts (HILL)-model toegelicht.

3 take-aways van deze workshop:

 • 7 praktische bouwstenen van het HILL-model: de combinatie tussen 25 jaar wetenschappelijk onderzoek en de praktijk.
 • Verhoog de leerintensiteit van uw werknemers.
 • Leer top opleidingsprogramma’s en leertrajecten neerzetten.Dynamo - Wim Thielemans - Werkplekcreëren: de juiste medewerker op de juiste werkplek!
Talentmanagement heeft te vage instrumenten om interne mobiliteit goed en efficiënt te organiseren. Via 2 kaartensets proberen we dit te verhelpen en ondersteunen we de leidinggevende, coach of rekruteerder om iemand te faciliteren bij de zoektocht naar de juiste werkplek. Attitude in a box brengt het attitude & motivatie-DNA van iemand snel in kaart. Maar beter dan elk instrument houdt het rekening met de context waarin je werkt. Het Jobcraftingsspel helpt om zelf de juiste oplossingen te vinden voor reële knelpunten op het werk. Combineer ze en je doet mensen een enorme dienst in hun zoektocht naar de juiste werkplek. Zin om de 2 spelen te beleven?

Na deze proeverij:

 • Weet je hoe je gesprekken over werk o.b.v. 2 interessante kaartensets simpel, snel en slim kan maken.
 • Weet je hoe je leidinggevende/HR een boeiend gesprek over werk kan aangaan met zijn medewerkers.
 • Heb je zelf een beter idee welke mogelijke jobcraftingsoplossingen er bestaan.Fern - Maximilien van der Vaeren - Hoe zorg je ervoor dat 40% van uw medewerkers leren met e-books over hun job
Een goede e-book implementatie en strategie zorgt ervoor dat gemiddeld 40% van uw medewerkers, minstens 3 boeken per jaar lezen en zullen bijleren over bedrijfsgerelateerde onderwerpen, en zo performanter zullen zijn op hun werkplek. Tijdens onze sessie vertellen we u hoe u dit kunt verwezenlijken.
 • Praktische tips voor een e-book uitrol in uw bedrijf
 • Waaraan moet uw leeraanbod voldoen, om zeer hoge gebruikscijfers en tevredenheid te bekomen van uw medewerkers?
 • Wat zijn de voordelen van e-books voor uw medewerkers?FranklinCovey - Erik Roger - Waardoor inspirerende leiders zich onderscheiden
We verkennen deze vragen voor beginnende en medior/senior leiders.
 • Wat zijn de belangrijkste uitdagingen voor leiders?
 • Waarom zijn er te weinig ‘ready now’ leiders?
 • Wat voor resultaten behalen inspirerende leiders, welke acties ondernemen ze, hoe denken ze en hoe onderscheiden ze zich door wie ze zijn?
 • Wat zijn de 4 essentiële rollen van leiderschap?Happy Mondays (newbie) - Vincent De Corte - Shift Happens: Are you change ready ?
Vincent is een expert in people management & communicatie. Zijn seminaries hebben een praktische invalshoek omdat hij meer dan 15 jaar ervaring heeft en zelf oprichter en eigenaar is van twee bedrijven en zo dagelijks de werkelijkheid ervaart. Wie Vincent aan het werk zag, kent hem als een enthousiaste, innemende en overtuigende spreker die u vol energie en goesting de zaal uit laat gaan.

Dit mag u verwachten:

 • Wie zijn de nieuwe ‘rijken’ en de toekomstige ‘armen’ onder de professionals?
 • Er is 1 constante vandaag: constante verandering. Een analyse van uw denk- en doe patronen. Hoe kan je de plasticiteit van uw brein beter benutten?
 • De spanning die verandering veroorzaakt tussen de rol van Directeur – Manager – Arbeider; en hoe omgaan met die verschillende verwachtingen.Hathor Institute - Karin Ferfers en Rudy Begas - Blijvend bruggen bouwen naar collega’s en klanten
Dit is een concrete, inspirerende workshop voor al wie op een vlotte en verbindende manier blijvend wil samenwerken. Wij geloven dat ieder van ons de mogelijkheid in zich heeft om bij te dragen aan een aangename en productieve sfeer op de werkvloer. Via kleinere acts tonen we hoe dit kan en waar wij het verschil maken. Vanuit Geweldloos en Verbindend Communiceren.

 • Ervaren hoe een andere manier van kijken een wereld van verschil maakt op de werkvloer.
 • Wij willen je het vertrekpunt en de concrete aanpak laten ervaren. En tonen hoe effectief ‘bruggen’ gebouwd of hersteld worden.
 • Wij tonen hoe ons aanbod zeker bijdraagt aan het gegeven dat ‘iedereen graag wil komen werken’. En zo mee bouwt aan een constructieve werksfeer.Human Matters - Erwin Tielemans - Sneller, flexibeler, efficiënter… door Verbindende Communicatie
Verbindende Communicatie vindt ingang in de meeste waardengedreven bedrijven en organisaties, Human Matters is al vele jaren de trendsetter.

Hoe gebruik je de principes van Verbindende Communicatie op een naturelle manier? Hoe integreer je die in een bestaande organisatie? Hoe anders is de besluitvorming en wat maakt dat het werkt? Hoe zorgt Verbindende Communicatie voor een meetbare transformatie? Hoe helpt het bij het aanpakken van problemen?

Na deze Proeverij:

 • Heb je zicht op de essentie van Verbindende Communicatie.
 • Is de meerwaarde van Verbindende Communicatie voor jouw organisatie glashelder.
 • Heb je inzicht in de mogelijkheden om de collectieve intelligentie van teams aan te wenden met behulp van Verbindende Besluitvorming.Indra Partners - Joris Celis en Katrien Van Eetvelde - Leve de verandering! Het 'onbevreesd op weg' spel
Veranderingen boezemen vaak angst in: slagen wij erin om ze te realiseren en worden wij daar ook beter van? In dit spel zoeken teams vooraf naar oplossingen voor obstakels die zij op weg naar het einddoel kunnen tegenkomen. Waar heb ik het individueel lastig mee en hoe kan ons team daar samen uit geraken? Na dit spel zijn teams gewapend om elk veranderingstraject tot een goed einde te brengen.

Door het spel te spelen ondervind je zelf hoe het 'Onbevreesd op Weg' spel:

 • teams aanzet om los te komen van een al te beperkend kader en om alles in het werk te zetten om samen een gezamenlijk doel te bereiken;
 • mensen stimuleert om actief mee te gaan in een veranderingstraject.
 • De teamgeest versterkt : zolang wij het samen doen kunnen wij elk probleem oplossen.Institute of NeuroCognitivism - Khadija Badli - Het brein: bron van Adaptieve Intelligentie
Door onze paradoxen te begrijpen en te aanvaarden, en door ons bewust te worden van ons potentieel kan de Precious Human Factor zich ontluiken. Welke rol speelt ons brein in dit proces? Wat is Adaptieve Intelligentie? Hoe kunnen we dit alles als troef inzetten in een tijdperk van de New VUCA?

 • Ontdek de tools voor het begrijpen van de Precious Human Factors.
 • Ontdek hoe Adaptieve Intelligentie duurzame veerkracht in de hand werkt.
 • Doe inspiratie op omtrent de New VUCA.KEIK - Mensen in Beweging - Koen Joly - Vergaderen is saai. Of hoe je van je vergaderingen energiebommetjes kan maken.
Vergaderingen zijn echt de moeite waard wanneer er zaken gebeuren die goesting geven en energie om er de komende tijd weer in te vliegen. Te vaak kijken we echter op tegen vergaderingen. We zien ze eerder als tijdverlies dan als meerwaarde.

Tijdens deze workshop gaan we samen op zoek naar wanneer deze vergaderingen energie geven en hoe we ervoor kunnen zorgen dat dit elke keer voor elke aanwezige het geval wordt.

 • Je krijgt inspiratie over hoe je met kleine ingrepen vergaderingen verrassend en boeiend kan maken.
 • Je kan dit meteen toepassen in je eigen vergaderingen.
 • Je krijgt goesting om er meteen mee te gaan experimenteren.Kenaz (newbie) - Pieter Vandendriessche - Stakeholdering®. Diplomatieke vaardigheden voor succesvolle projecten
Iedereen die iets wil realiseren in een complexe organisatie zal hiervoor mede afhankelijk zijn van de goodwill van andere partijen: stakeholders. Die zullen met je samenwerken als ze zich bondgenoot voelen en jouw project ook voor hen waarde toevoegt.

Stakeholdering® toont je fact-based stap voor stap methodiek om duurzame bondgenootschappen te smeden en te onderhouden.

 • Door het volgen van deze workshop krijg je een overzicht van de 6 belangrijke pijlers van de Stakeholdering benadering.
 • We geven je enkele concrete, praktische interventies mee die je onmiddellijk kan toepassen in je eigen professionele omgeving.
 • Je maakt kennis met de typische Kenaz-methodiek en hoe die er uit kan zien in een trainingscontext.Kluwer Opleidingen - Ronny Frickx - Intrapreneurship
De intrapreneur is de werknemer die binnen of over de grenzen van een bestaande organisatie heen een ondernemersrol vervult. Een werknemer die de vrijheid en faciliteiten krijgt om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen zonder daarbij de bedrijfsroutines of -protocollen te hoeven volgen, maar ze ook niet kost wat kost overboord gooit. Hoe kan u nu intrapreneurship introduceren in uw organisatie?
 • U krijgt een goed inzicht in wat intrapreneurship is
 • U ontdekt hoe u intrapreneurship kan stimuleren binnen uw organisatie
 • U gaat naar huis met de do’s and don’ts.Leading by Breathing® (newbie) - Stephan Van Eesbeek - Het aller, aller, allerbelangrijkste is ... juist, uw adempatroon en dan de rest
Leading by Breathing® is geen yoga, mindfulness of meditatie. Wat is het dan wel? Een eetpatroon, slaappatroon en denkpatroon kent u vast. Maar wie heeft u al verteld over het belang van het 'adempatroon'? Leading by Breathing® vertelt het u graag.

Ademen is de basisvoorwaarde voor leven. Daarom is het kennen van het 'adempatroon' een absolute prioriteit. Het optimaliseren ervan is dat ook. Mensen bewust maken en helpen bijsturen van hun 'adempatroon' is, in het kader van educatie, preventie en stress-reductie, essentieel. Dat is de kernactiviteit van Leading by Breathing®.

 • U krijgt glasheldere duiding over wat een 'adempatroon' is en de enorme impact ervan.
 • U ervaart, onder begeleiding, uw eigen authentieke 'adempatroon'.
 • U neemt nuttige en bruikbare tools mee naar huis en naar de werkvloer.M@@ITeam# (newbie) - Peter Gielen - Team Transformatie van/voor/door (management) teams
Méér dan ooit moeten teams opnieuw 'leren' samenwerken... als team én digitaal. Ook teamwork wordt digitaal getransformeerd! M@@ITeam# maakt teams digitaler, wendbaarder, creatiever, innovatiever, méér team! We transformeren (management)teams door Team Transformation Bootcamps, Team Innovation workshops en Team Shots. We combineren team experience, team building, team coaching en team innovatie.

Proef...

 • hoe wij teams uitdagen en verbinden door ze samen op zoek te laten gaan naar Mystery Destination X.
 • hoe wij teams transformeren tot een dream-team door ze uit hun comfortzone te halen, door gamification, out-of-the-box, design thinking en coaching.
 • hoe je een organisatie digitaal kan transformeren door eerst goed functionerende teams te creëren die je daarna efficiënt laat samenwerken via collaboration- en teamtools.marbl - Ann-Sophie Deprez - Happy people denken, voelen, willen en doen vanuit het hart
Hoe ga jij om met kwaliteiten en sterktes in je organisatie?

Vandaag wordt in bedrijven steeds meer ingezet op veerkracht en well-being, door een focus op de positieve psychologie te leggen. Ook jij, als L&D professional speelt hierin een belangrijke rol. Kom proeven en ontdek hoe je kan afstemmen op idealen en kernkwaliteiten, en verlaat de workshop met een verrassende doos. Welkom!

Na deze Proeverijen

 • Heb je goesting om je kernkwaliteiten verder te ontdekken.
 • Begrijp je de impact van het inzetten van die kwaliteiten.
 • Ontvang je een verrassende doos.Master Your Email - Bruno Verhaeghe - Start to OneNote | Alles, écht alles wat je moet weten over OneNote
Het digitaal notitieblok uit je Microsoft Office-pakket is momenteel aan een ferme opmars bezig maar blijft voor vele medewerkers nog onbekend terrein.

OneNote helpt medewerkers bij het samenwerken, bij het ontwikkelen van ideeën en bij het beter organiseren van de werkdag en informatiestromen. Het zorgt voor een bijkomende boost van de productiviteit en is bovendien geïntegreerd met Outlook.

 • De allerbeste tips & tricks om je voordeel te doen met OneNote.
 • Bewaar het overzicht over jouw to-do’s en de daarbij noodzakelijke informatie.
 • Efficiënt(er) vergaderen met OneNote.Mentally Fit - Bart Gardeyn & Carollyn de Faria - Hoe kan ik mijn spelers en mijn team stretchen tot Top Performances?
Top Performers worden niet geboren als Top Performers maar worden gevormd tot Top Performers. Hoe kan je als leider het potentieel in je mensen en je organisatie maximaal ontwikkelen? Hoe kunnen we gebruik maken van de tools, technieken en methodes uit Top Sport Coaching om onze talenten (de bedrijfsatleten) te stretchen tot Top Performance?

In deze interactieve sessie zullen de Performance Coaches van het Mentally Fit Institute een tipje van de sluier lichten betreffende het positief stretchen van teams en organisaties.

Volgende topics komen aan bod:

 • De kracht van Performance Coaching!
 • Hoe zetten we stress om in Positieve Stretch?
 • Hoe ondersteun ik mijn Players in moeilijke momenten?MobieTrain - Mireille van Hemert-Schelling - How to create a Mobile-Learning culture in your organisation
Change is essential to evolve to a higher level in your company. Training employees, in no matter what sector, is an absolute must these days. Not because it is just another trend that you should follow, but it’s the most effective way to empower your employees with the knowledge they need to succeed. Training your employees is part of the company’s culture, however, training your employees by using mobile-learning platforms boosts your existing culture to a whole other level.

 • We would like to explain which steps you need to take to create an M-learning Culture in your company. The key is to focus on two different aspects: The management team and the actual learners.
 • It is important for us that the management-team understands that creating a Mobile-Learning culture is a crucial investment which has many benefits, both for themselves as for the users. Therefore, it is a win-win situation which can be achieved in a few simple steps.Natural Leadership - Ann Baeke - Introvert/hoogsensitief: een kracht in teams
Samenwerking in teams botst op struikelblokken: gebrekkig vertrouwen, onoprechte feedback, prioriteit voor individuele doelen, resultaatsgerichtheid ten koste van goede relaties, ondoordachte snelheid en dus onnodige risico’s.

Introverte en/of hoogsensitieve leiders hebben van nature oog voor relaties, risk-management en creativiteit. Wat kan een team van hen leren, hoe komen hun talenten aan zet?

Wat neem je mee?

 • Je leert wat de kwaliteiten zijn waarover HSP’s (hoogsensitieve personen) en/of introverten beschikken om de samenwerking in en tussen teams een boost te geven.
 • Je leert hoe je HSP’s en/of introverten stimuleert om deze kwaliteiten in te zetten.
 • Toegang tot een online leerplatform met beeldmateriaal ter ondersteuning van sensitieve en/of introverte professionals.Oxalis Consult - Isabelle Stubbe - Transformationeel Leren: het Nieuwe Gewoon in dynamische omgevingen
Dit is een inspiratiesessie voor al wie met snelle veranderingen te maken heeft. Alles draait om kennis, gedrag en cultuur. Wij geloven in powerfull people in an innovative business. Wij gebruiken de collectieve intelligentie en verbinden management en medewerkers in een lerende en innoverende dynamiek. We bouwen met veel enthousiasme aan empowerment en eigenaarschap, verankering en flexibiliteit
 • Ervaar wat de kracht van een positieve mindset is in een organisatie.
 • Ervaar hoe het aanspreken van de collectieve intelligentie zorgt voor dialoog en eigenaarschap.
 • Ervaar hoe onze methodiek en ons aanbod de organisatie helpt bij het tot stand brengen en verankeren van een lerende dynamiek, empowerment, flexibiliteit en innovatie.Play It Safe (newbie) - Mike Ptacek - Levens redden met Games!
Personeel qua opleidingen in orde krijgen is moeilijk: planning, lage kennisoverdracht of toepassing van procedures, wie kent nu wat, een groot verlies aan werkuren door niet performante opleidingen. Wij lossen deze uitdagingen op met het Play it Safe leerplatform.

Kom dit zelf ontdekken. Installeer alvast de Play it Safe! app op je smartphone. Tijdens deze sessie krijg je een persoonlijke login.

 • Ervaar zelf hoe eenvoudig en laagdrempelig je al je werknemers efficiënt en begeesterend opleidt over preventie met interactieve games.
 • Ervaar hoe eenvoudig en transparant je opleidingen en resultaten beheert.
 • Ontdek welke andere bedrijven dit reeds doen en hoe ze inzicht krijgen in de preventiekennis van hun personeel.Pontis - Peter Monsieurs - Het Talentenpaspoort. Laat niet met uw talenten spelen
Het is vandaag erg hip om met ‘talenten’ te werken. Het schoentje begint echter te wringen wanneer werknemers zelf hun talenten mogen kiezen uit lijstjes of kaartjes. Het lijkt bij de meeste talentenmethodes niet belangrijk of jouw persoonlijke talentenlijstje ook maar enigszins strookt met de realiteit. Is het geen tijd om te stoppen om met uw en mijn talenten te spelen ?!

 • Maak kennis met het Talentenpaspoort, een onderbouwde online tool om op een verantwoorde manier de werkelijke talenten van een individuele medewerker of team in kaart te brengen.
 • Ontdek de toepassingen in teamversterking, veranderingstrajecten, burn-out preventie, jobcrafting enz.
 • Krijg een gratis toegangscode voor je eigen individuele Talentenpaspoort.Prana Training & Coaching - Patrik Onsea - Slecht teamwerk: de twee vaak vergeten basisvalkuilen die verklaren waarom
Herkent u het volgende: U wil graag meer zelfsturende teams, met medewerkers die zelf meedenken en samen een goed resultaat neerzetten. U heeft hiervoor uw managers tot in de puntjes opgeleid, om hun teamleden hierin efficiënt te (bege)leiden. Uw medewerkers zijn bekwaam, met veel inzet en enthousiasme. En toch draaien uw teams vierkant! Ontdek in deze sessie twee belangrijke redenen waarom.

U leert:

 • De twee valkuilen die verklaren waarom samenwerking en zelfsturing vaak moeilijker zijn dan gedacht.
 • Het praktische model om van slecht naar goed teamwerk te gaan.
 • Een handvol heel concrete en bruikbare tips om van deze twee valkuilen sterktes te maken.


Propellor (newbie) - Katia Van Belle - Webworkshops gebruiken in een leertraject

In de voorbije twee jaar hebben we veel geëxperimenteerd en geleerd met webworkshops. Intussen zijn deze workshops een van de bouwstenen van onze leertrajecten in project- en change management.

Hoe faciliteer je een interactieve webworkshop? Met praktijkvoorbeelden illustreren we hoe frequente leerprikkels er voor zorgen dat je aandacht krijgt / houdt en het leerproces ondersteund wordt.

 • Krijg voorbeelden van mogelijke inhoud van een webworkshop: hoe verweven die zich in de rest van het leertraject?
 • Leer hoe je in een webworkshop de aandacht krijgt en houdt: hoe zorg je voor interactie en dialoog?
 • Zie hoe je een webworkshop boven het niveau van een dialoog tiltProgress Consulting (newbie) - Hilde Nicasi - Hoe maak je van je team een superbrein? - de kracht van Collaborative Intelligence
In onze VUCA wereld (Volatile-Uncertain-Complex-Ambigue) zal het succes van een team grotendeels gemeten worden a.d.h.v. hun vermogen om te communiceren, innoveren en evolueren. Samenwerking wordt dan ook één van de belangrijkste skills in organisaties die steeds minder hiërarchisch zijn. In onze hypergeconnecteerde wereld zijn slimme organisaties nog zelden die met de slimste individuen, maar wel diegene die Collaborative Intelligence koesteren.
 • Leer eenvoudige spelletjes die teamsamenwerking kunnen bevorderen.
 • Ga naar huis met een checklist om een diagnose op te stellen van de huidige staat van samenwerking in je team.
 • Laat je inspireren door een case van Collaborative Intelligence waar training en leren de samenwerking bevorderden en tot groei leidden.ROEM - Kris Mostrey - Evalueren en rapporteren van opleidingen doe je zo
ROEM staat voor Return on Expectation Measurement en is een webbased tool om het effect van leren in kaart te brengen en op basis hiervan in dialoog te gaan met alle L&D stakeholders. In deze proeverij tonen we je hoe je een leerproject, leeractiviteit en evaluatievragenlijsten voor verschillende rollen, zoals collega’s, trainer, lerende en leidinggevende aanmaakt. We geven je ook een overzicht van de diverse bezorg-, rapporterings- en benchmarkmogelijkheden. We tonen tenslotte kort welke resultaten / dashboards je kan genereren met ROEM.

Je neemt mee:

 • Hoe er anno 2018 in België wordt geëvalueerd.
 • Hoe je leren op gedragsniveau kan evalueren.
 • Hoe je de impact van leren op organisatieniveau kan evalueren.Schrijftrainingen - Gunnar Michielssen - Schrijven voor HR-professionals
Naast de klassieke hr-taken behoort ook interne en externe communicatie tot het takenpakket van heel wat hr-professionals. De manier waarop human resources die boodschappen verwoordt, beïnvloedt de communicatiecultuur van het hele bedrijf.

Zo vraagt goede communicatie inzicht en inlevingsvermogen. Twee ingrediënten waarmee je écht bereikt wat je wilt.

 • Tijdens deze sessie vertelt Gunnar hoe je je teksten leesbaar en verteerbaar maakt.
 • Je krijgt inzicht in het leesparcours van je lezers.
 • Én je leert meer over de psychologie van het geschreven woord.SmartReading (newbie) - Peter Plusquin & Sophie Loontiens - Maak kennis met SmartReading en verdubbel jouw leessnelheid in twintig minuten…
Boeken over leiderschap, hr, management, training en coaching zijn uitstekende gidsen op de weg naar meer verdieping en verhoogde expertise. Alleen jammer dat het lezen ervan zo tijdrovend is. In deze doe-workshop maak je op interactieve wijze kennis met SmartReading snelleesmethode. En leer je een eenvoudige techniek waarmee je jouw leessnelheid meteen drastisch kan verhogen.

Tijdens deze workshop krijg je antwoord op vragen als:

 • Hoe kan ik me beter concentreren bij het lezen?
 • Hoe onderscheid ik in recordtijd hoofd- en bijzaken bij het lezen?
 • Is SmartReading in-company 'nice to have' of een verfrissende en vernieuwende manier van leren en kennis opdoen?StreetwiZe Mobile School - Hans Lamberts - Authentiek verbinden als basisvaardigheid om het beste uit mensen te halen
Verbinding op de werkvloer blijft veelal onderbelicht, omdat de focus vaak kortzichtig eenzijdig op resultaten wordt gelegd. In de StreetwiZe connect-deep-dive trekken we met trainees voor 1 dag naar een gevangenis om in connectie te treden met een groep gedetineerden. In deze Proeverij geven we een voorsmaakje van wat je in onze connect-deep-dive mag verwachten.
 • We belichten de essentie van authentiek en succesvol verbinden, zonder daarbij door te schieten naar naïviteit.
 • We geven toelichting bij het ervaringsgerichte karakter van dit programma, wat de learnings uitermate krachtig maakt.
 • We staan stil bij deze learnings en de waarde ervan voor de dagelijkse professionele realiteit.T&C (newbie) - Luc Keppens - Lego Serious Play. Let’s Build & Learn in a Flow...
Ervaar wat reflectie op basis van constructie teweeg brengt. Raak verwonderd hoe mensen elkaar kunnen inspireren en ontdekken, daar waar het eerder zelfs onmogelijk of onrealistisch werd geacht. En hoe snel het kan gaan om samen te werken, visie te ontwikkelen, inzichten te verwerven, … Mogelijkheden … legio. We houden het graag simpel.

Als u komt, dan:

 • Bouwt u letterlijk een eerste ervaring op met Lego Serious Play.
 • Krijgt u een eerlijk en gedurfd testimonium uit eigen land.
 • Hebt u meteen een idee hoe Lego Serious Play uw medewerkers, teams en organisatie innovatief kan helpen uitdagingen en probleemstellingen aan te pakken. Wijsheid zit immers ook vanbinnen.the house of change - Roel Van Caenegem - De leider als begeleider van leren
Dat uw leidinggevenden een bepalende rol hebben in het maximaliseren van de leerprocessen van hun mensen hoeft al lang geen pleidooi meer. En toch zien we vandaag nog steeds dat een groot aantal leertrajecten hun maximumkracht missen net omdat medewerkers tijdens hun leertocht die begeleiding missen die hen helpt om duurzame gedragswijziging waar te maken. Sluit je aan bij deze workshop wanneer je eindelijk je leidinggevenden die rol wil zien opnemen die maximaal leerrendement van hun mensen mogelijk maakt.

Na deze sessie

 • Weet je welke randvoorwaarden nodig zijn voor maximaal leerrendement.
 • Leer hoe je leidinggevende enthousiast krijgt voor hun nieuwe rol.
 • Neem je een concreet stappenplan mee naar huis dat hen in no time klaar maakt voor de begeleiding.the house of change - Erika Wyckmans - De kracht van informeel leren
Informeel leren lijkt wel het buzz woord van de afgelopen jaren. Stilaan maar zeker krijgt het begrip meer ruimte in de bedrijfswereld en wordt concreet nagedacht over hoe informeel leren de kracht van formeel leren kan versterken en maximaliseren. Wat is het precies, hoe breng je informeel leren actief in je organisatie en hoe zorg je als HR-professional voor een gezonde balans tussen formeel en informeel leren?

Na deze sessie:

 • Neem je veel concrete en direct toepasbare tips mee.
 • Weet je hoe een leerklimaat kan installeren.
 • Leer je hoe medewerkers de stap kunnen, willen en mogen zetten naar duurzame gedragswijziging.The Learning Hub Winnie Valbracht & Kaatje Verlinden - Talent om te leren, bestaat dat? Cognitief talent in kaart via Gamification
Levenslang leren is een vereiste én een verwachting van werkgevers en werknemers. Aangezien de 4e industriële revolutie andere competenties vraagt van medewerkers, is cognitieve wendbaarheid een troef. Hoe hoger de cognitieve wendbaarheid, hoe hoger de slaagkans van een opleiding. We combineren deze neurowetenschappelijke inzichten met het in kaart brengen van talent en drijfveren. In deze sessie nemen we u mee op een learner journey waarin we de cognitieve vaardigheden van individuen in kaart brengen, en aangeven hoe jouw L&D beleid hierop afgestemd kan worden.

Na deze sessie:

 • Kan u inschatten hoe waardevol het in kaart brengen van cognitieve wendbaarheid is en hoe u er concreet mee aan de slag kan.
 • Weet u wat waar een cognitief talentprofiel voor staat.
 • Bent u wellicht één van de gelukkigen die een profieltest kan (laten) afleggen, met inbegrip van een adviesgesprek.The Myers-Briggs Company (newbie) - Mayke Goossens - Gebruik inzicht in persoonlijkheid om veerkracht tegen stress te ontwikkelen
In België ervaart bijna 2 op 3 (64%) werknemers stress op het werk. De manier waarop stress wordt ervaren is echter verschillend voor elke persoon en hangt af van zijn/haar persoonlijkheid. Om te voorkomen dat stress de productiviteit en het werkplezier negatief beïnvloedt, is het belangrijk om te begrijpen hoe iemands persoonlijkheid reageert op stress.

Tijdens deze proeverij:

 • herken je de verschillende stresstriggers voor verschillende persoonlijkheidstypes.
 • ontdek je welke copingtechnieken er zijn voor verschillende persoonlijkheidstypes.
 • ontvang je tips waarmee je direct je eigen stress kunt aanpakken.The Tipping Point - Tom Nijsmans - Critical skills for the future & the impact on Learning & Development
Dat de arbeidsmarkt davert onder een veelheid van veranderingen moeten we jou als L&D professional niet uitleggen. Zowel de vorm als de inhoud van het concept ‘werk’ krijgt een hele nieuwe betekenis. Digitale en biologische vooruitgang zorgen er voor dat onze jobinhoud én de werkplek anders wordt ingericht. Bovendien kent de betekenis die we aan werk geven grove transformaties. Maar welke concrete vaardigheden winnen in deze ‘vernieuwde’ arbeidsmarkt aan belang? En hoe kan ik hier als L&D professional op inspelen?

Wij gingen op pad om dit te onderzoeken! Tijdens deze proeverij vatten wij 149 wetenschappelijke artikels, 26 interviews met business professionals en 7 maanden onderzoek samen in 20 minuten om de volgende vragen te beantwoorden:

 • Zijn soft skills wel belangrijk in een digitale wereld?
 • Welke zijn de belangrijkste vaardigheden anno 2019?
 • Is er een verschil met deze van 2025?The Tipping Point - Katelijn Nijsmans - Taking care of your brain: zelfleiderschap via een digital learning track
Door de vele veranderingen in organisaties, weergalmt de roep om zelfleiderschap. Wijzigingen in structuren en digitale transformaties zorgen ervoor dat we vaker beroep moeten doen op onze ‘veerkracht’. Het spreekt voor zich dat het vermogen om je aan te passen aan verandering met een learning mindset dan cruciaal wordt. Maar je veerkracht versterken is niet iets dat enkel op de werkvloer plaatsvindt. Integendeel, veerkracht versterken gebeurt meestal in de privésfeer. De manier waarop we onszelf thuis verzorgen, heeft een grote impact op ons functioneren op de werkvloer.
 • In hoeverre wordt er dan van organisaties verwacht om medewerkers te ondersteunen in deze privésfeer?
 • Welke topics verdienen het meeste aandacht binnen veerkracht?
 • En zijn er alternatieven voor dure classroom opleidingen of ellenlange e-learningmodules?
Wij hebben ons het voorbij jaar, samen met enkele klanten, over dit vraagstuk gebogen en stellen u graag onze digitale ‘brainleadership’ track voor die medewerkers in de privésfeer ondersteunt om ook op het werk meer veerkracht te ontwikkelen.TinQwise - Lien De Bie - Digitaal leren, snel en impactvol. Het kan!
Succes hangt vandaag niet enkel af van ons vermogen om met verandering om te gaan. Maar wat we constateren is dat vooral snelheid een bepalende factor is. Hoe snel krijgt een medewerker toegang tot de informatie die hij nodig heeft om zijn job te doen? Hoe snel kan een medewerker nieuwe vaardigheden ontwikkelen? Hoe snel kunnen we nieuwe leeroplossingen ontwerpen? En hoe snel kunnen we het gedrag van medewerkers veranderen om zo nog betere resultaten neer te zetten? Snel, sneller, snelst … Kan jij nog volgen?

Wij halen de druk van de ketel! Soms zien we het gewoon te groot. Met wat extra creativiteit en improvisatie kom je al een heel eind.

Na deze sessie:

 • Weet je hoe je op een makkelijke en laagdrempelige manier korte micro-learning modules creëert in je digitale leeromgeving
 • Krijg je zin om er zelf mee aan de slag te gaan.
 • En krijgt jouw improvisatietalent een boost!


Toba HR Solutions (newbie) - Bart Peelman & Karl Hendrickx - De kracht van geïntegreerd leren

Leren en ontwikkelen in organisaties. Het kan op zovele manieren. Moet het formeel of eerder informeel? Blenden of toch maar online? De kracht van leren schuilt in de integratie van al die elementen.

Toba HR Solutions biedt een globaal digitaal HR pakket van voorkeur tot payroll met als belangrijke schakel geïntegreerd leren.

 • U kent geïntegreerd leren als concept en hoe het praktisch ingeregeld kan worden.
 • U weet hoe diep leren ingebed kan zijn in een organisatie.
 • U heeft gezien hoe groot de invloed op tevredenheid van medewerkers kan zijn.


Mindfulness is de gezondste manier om met stress om te gaan. De voordelen ervan zijn wetenschappelijk bewezen: minder ziektedagen, meer engagement,… Zoveel voordelen en toch blijft mindfulness in de bedrijfscontext een uitdaging. Tot je Tryangle ontmoet! We helpen je om mindfulness te implementeren in je bedrijf. Try a different angle en ontdek in onze sessie hoe je “mindful werken” best aanpakt.
 • Wat is mindful werken precies?
 • Wat zijn de voordelen van mindful werken?
 • Hoe mindfulness implementeren in jouw bedrijfscontext?UNI Learning - Christophe Jacobs - Digitaal leren: een evenwicht tussen inhoud en retentie
Attractieve leerinhouden uitwerken voor digitale gebruikers blijft een uitdaging. Het klassieke materiaal moet omgezet worden, het leerdoel moet helder zijn en binnen een compact tijdsbestek bereikt worden.

Vaak ontstaat een spanningsveld tussen de inhoudelijke expert, de manager en de coach. Tijdens deze sessie lichten we toe, hoe het ‘actief leren’ principe kan bijdragen tot een evenwichtige dialoog.

Ontdek hoe FlowSparks® het uitwerken van digitale leerinhouden eenvoudiger maakt.

 • Hoe de wisselwerking tussen inhoud en retentie een impact heeft op jouw inspanningen en budget.
 • Het belang van het ‘actief leren’ principe in digitale leerinhouden.
 • Hoe FlowSparks® toelaat om makkelijk de ‘actief leren’ principes toe te passen.Vector of Change - Erna Vanden Wyngaert - Opleiding en efficiëntie: hoe begin ik eraan?
Opleidingsbudgetten worden beperkt, opleidingen geschrapt en in vraag gesteld omdat het moeilijk is om het rendement en de efficiëntie van een opleiding te meten; het is een periodiek verschijnsel. In deze inleiding krijg je de eerste inzichten mee die je gaan helpen om een training gericht op te bouwen zodat je alle niveaus binnen jouw bedrijf aanspreekt.

Hoe kan ik een opleiding zo inrichten dat ze:

 • meetbaar wordt.
 • zinvol en efficiënt is.
 • het management team bevalt?
De do’s and don’ts van datgene dat een opleiding de moeite maakt.WayToPLay - Sven de Clercq - Leuker, meer en beter trainen met 'in person game based learning'
Ook op zoek naar vernieuwende en efficiëntere leervormen. Game based learning is vandaag veel meer dan zomaar een nieuwe trend.

Wij maken duidelijk hoe en waar deze leervorm echt het verschil maakt met traditioneel leren en e-learning. Daarbovenop presenteren wij u een model om op een laagdrempelige, betaalbare en snelle manier met deze methodologie aan de slag te gaan.

Take aways:

 • Inzicht in de waarde van deze leervorm is voor jou en je organisatie.
 • Praktijkvoorbeelden uit andere organisaties.
 • Eenvoudige manieren om snel met game based learning aan de slag te gaan.Webinar Solutions (newbie) - Sandra De Milliano - Organiseer, produceer en presenteer een professioneel webinar met impact
Een professioneel webinar organiseren, produceren of presenteren, het is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Zowel voor de medewerkers achter de schermen als voor de sprekers in camera komt er heel wat bij kijken.

Aan de hand van enkele praktische cases ontdek je de do’s en don’t’s bij live en on-demand webinars in leertrajecten.

Take Aways:

 • Kies de juiste mensen voor je webinarteam.
 • Efficiënt en rendabel webinars inzetten.
 • Professioneel trainen voor de camera.Xprtise (newbie) - Alfred Remmits - Succesvolle voorbeelden van werkplekleren op basis van de 5 Moments of Need methodologie
Veel organisaties denken na over het innoveren van hun leeractiviteiten, waarbij met name de principes rondom het leren op basis van het 70-20-10 model populair zijn. Het is echter moeilijk om daadwerkelijk de “70” goed in te vullen. In deze sessie laten we zien hoe bedrijven en organisaties in Nederland en US werkplekleren implementeren op basis van de innovatieve 5 Moments of Need methodologie.

We behandelen de volgende onderwerpen:

 • Hoe design je innovatieve werkplekleeroplossingen?
 • Wat zijn de consequenties voor het beheer- en onderhoudsvraagstuk van leer-content?
 • Wat zijn voorbeelden van succesvolle implementaties en wat levert dit dan concreet aan ROI op?Xylos - Peter Coppens & Nele Odegard - Je werknemers. Je superkrachten.
De digitale evolutie is een boot die een bedrijf niet graag mist. Één stap is geld in de nieuwste technologieën pompen. Maar wat voor de grootste verandering zorgt, heeft een bedrijf al jarenlang in handen: zijn werknemers. Mensen gaan werken omdat ze iets willen betekenen voor hun werkgever. Daarom is het belangrijk om ze daarin te steunen en hen in Smart Digitals te veranderen.

Wat leer je in deze workshop?

 • Hoe ver sta jij in de digitale evolutie?
 • Welke rol spelen Smart Digitals binnen je bedrijf?
 • Hoe creëer je Smart Digitals?

--> Bekijk hier de timetable van het event 2019 <--

--> Download als Stimulearner de presentaties van de events 2016 t.e.m. 2018 <--

Andere L&D Events

Take the L&D Challenge - 04/06/2019


HR in de Zorg - 06/06/2019


Brain based resources - symposium - 13/06/2019 - 08h30-17h30


Festival of Work - 12+13/06/2019 - 2 days


Learning Tech Day - 17+18/06/2019


Summerclass Paul Matthews (UK) - 04/07/2019 - 09h00-17h00


Summerclass Katharine Roff (UK) - 09/07/2019 - 09h00-17h00


Summerclass Jane Bozarth (USA) - 13/08/2019 - 09h00-17h00


L&D Talks - 24/10/2019 - 08h30-17h30


Proeverijen, uw L&D Festival - 23/01/2020 - 09h00-17h30


TOP100 Tools for Learning - 20/02/2020 - 09h00-13h00


L&D Awards 2020 - 26/03/2020