BEST of Proeverijen

Op deze pagina vind je een derde 'leerlijn': een aantal 'nationale' keynotes, verkozen tijdens het event Proeverijen, uw L&D Festival editie 2024. Zij kunnen hun 'proeverij' uitbreiden naar een keynote om het podium 'naast' de internationale keynotes te vullen. Deze 6 sprekers zijn:KEYNOTE 7 - LIVE BRUSSEL - 24/10/24

Ruud Dullens - Doe-Het-Zelf Gamificeren

Een multiple choice vraag in een Game is zoals vissen zonder aas… Maar, hoe daag je jouw spelers (medewerkers, cursisten, klanten) wél uit? Ontdek hoe je onafhankelijk wordt van jouw softwareleverancier en zelf aan de slag kunt gaan met het bouwen van spannende Game Based Training levels.

Wil je met jouw content 'in control' blijven, wil je de 'vergeetcurve' elimineren, kom dan naar deze workshop!

 • Live demo
 • Toelichting op en demonstratie van een unieke game based training toolkit voor game flow management en voortgangsrapportage
 • Na afloop van ontvangt iedereen een code om zelf aan de slag te gaan met game based trainingenKEYNOTE 8 - LIVE BRUSSEL - 24/10/24

Lisa Hilte - Boost je medewerkers met AI

Ontdek waarom de medewerkers in een toekomstgericht bedrijf aan de slag moeten gaan met artificiële intelligentie. Bij VAIA, de Vlaamse AI Academie, verzamelen we een ruim en toegankelijk aanbod aan opleidingen over AI in verschillende domeinen en op verschillende niveaus. Onze samenwerking van universiteiten en hogescholen in Vlaanderen helpt je ook om je eigen opleiding op te starten.

 • Ontdek hoe je medewerkers te boosten met artificiële intelligentie
 • Stel ons jouw specifieke vragen over levenslang leren en AI
 • Duik in ons uitgebreid aanbod AI-opleidingenKEYNOTE 9 - LIVE BRUSSEL - 24/10/24

Frederik Imbo – Presenteren met impact: hoe blijft je boodschap langer hangen?

Wist je dat er meer mensen bang zijn om voor een groep te spreken dan om te sterven? De angst voor afwijzing verlamt velen. Het goede nieuws? Je kan er iets aan doen om zelfzekerder over te komen. Tijdens deze proeverij krijg je super concrete tips om de impact op je toehoorders te vergroten. Want hoe je boodschap overkomt, wordt sterk bepaald door je lichaamstaal en je stemgebruik. Je leert:

 • verbinding en interactie met je toehoorders op te bouwen
 • spanning te creëren door stiltes te laten & te variëren qua stemvolume, intonatie en spreeksnelheid
 • een zelfzekere houding aan te nemen, krachtige gebaren te maken en baas te zijn over je slideshowKEYNOTE 10 - LIVE BRUSSEL - 24/10/24

Katrijn Steenbeke - Team Smile

Team Smile! Er is veel geschreven over kwaliteiten, optimisme, flow, mindset, enz. Wij brengen een praktische vertaalslag voor organisaties: corporate positivity®. 5 patronen en 20 gewoontes voor betrokkenheid, mindset, communicatie, sfeer en verbinding om een plek te bouwen waar iedereen zich goed voelt. Met de methode ontdek je 20 gewoontes met impact op jezelf, je team- en organisatiecultuur.

 • Een vernieuwende blik op hoe mensen optimaal kunnen functioneren
 • Een unieke methode, corporate positivity®, met een 360° corporate positivity® scan
 • Een kans op jouw boek Team SmileKEYNOTE 11 - LIVE BRUSSEL - 24/10/24

Sofie Willox - Unlock Learning Superpowers: 5 evidence-based hacks die leervermogen laten pieken

Effectief leren gebeurt niet door vanuit een enthousiasme veel inhoud te 'dumpen', one shot leerinterventies aan te bieden of slides op te fleuren. Maar waarom doen we het dan nog steeds? 'Leren leren' is vandaag geen luxe. Het is een basisvaardigheid waar organisaties met een leercultuur bewust op inzetten. Verhoog de ROI van je leerinterventies en creëer meer leerimpact.

Er is voldoende onderzoek gedaan dat ons vertelt hoe mensen dan wél het best leren. In deze sessie gaan we van booksmart naar streetsmart en vertalen we wetenschappelijke inzichten naar de praktijk:

 • 5 basics over leren, recht vanuit studies naar herkenbare situaties
 • Concrete tips and tricks om zelf mee aan de slag te gaan
 • Referenties naar onderzoekKEYNOTE 12 - LIVE BRUSSEL - 24/10/24

Christophe Jacobs - AI, jouw nieuwe collega in het maken van e-Learning?

Duik in de wereld van Artificiële Intelligentie (AI) en leer hoe het een onmisbare rol zal spelen in de gereedschapskist van elke L&D professional. Verken de meerwaarde van AI in het maken van ervaringsgericht leren, met bijzondere aandacht voor de revolutionaire ‘CoAuthor’ functionaliteit van Flowsparks. Ontdek hoe AI efficiëntie en impact toevoegt aan uw digitale leermiddelen, zelfs binnen beperkte tijd en budget.

 • Ontdek AI als tool in je creatief proces in het uitwerken van contextueel leren
 • Begrijp de kracht van AI in het verbeteren van efficiëntie met concrete voorbeelden
 • Overwin barrières bij het creëren van meertalige opleidingen met behulp van AI-diensten zoals DeepL en Google Translate
Deze 6 nationale keynotes lopen parallel met de 6 internationale keynotes. De presentaties van deze 6 Proeverijen zijn terug te vinden in onze kennispool.stimulearning.be als Proeverijen 2023.