Best of ‘Proeverijen’

Het programma van de L&D Talks 2021 is in opbouw. Het wordt een hybride event met een virtueel én live gedeelte.

Op deze pagina vind je een tweede leerlijn: een aantal 'nationale' keynotes, verkozen tijdens het event Proeverijen, uw L&D Festival 2020. Zij hebben de eer een keynote 'naast' de internationale keynotes in te vullen. Ook de 3 best of Proeverijen, uw L&D Festival 2021 brengen een keynote van 55 minuten. Deze organisaties zijn nog niet gekend.


Hybride programma met topdag donderdag 21 oktober 2021. Stel je eigen L&D Talks samen.KEYNOTE 10 - LIVE BRUSSELS - 21/10/21

An de Bondt en Bert Bleyen - Werkgeneraties: Bullshit of Serious Shit?

Ook al gemerkt hoe anders mensen reageren op een nieuw project? “Dat hebben we al geprobeerd” (generatie X?). “Dan wel eerst op vakantie” (een millenial?). “Ik zal eens tonen hoe het moet” (een twintiger?) Hoe hou je rekening met die verschillen en krijg je ze allen mee aan boord? Elke werkgeneratie een andere motivatie? We verklappen je wat we hierover ontdekten zodat je ook goed gewapend bent.

  • Ontdek de (on)wetenschappelijke achtergrond achter de werkgeneraties. Kom te weten wat onderzoek vertelt over motivatie van leeftijdscategorieën en over de invloed van de tijdsgeest.
  • Ga naar huis met handige tips over hoe je de waaier aan verwachtingen kan aanpakken op het werk
  • Laat je inspireren door een leuke en out-of-the-box workshop


KEYNOTE 11 - LIVE BRUSSELS - 21/10/21

Jeroen Krouwels - Learning 'on demand': Make your videos click

We nemen u aan de hand van een heldere en inspirerende visie op leren en technologie en vele praktijkvoorbeelden mee in de wereld van ‘on demand’ leren.

Hihaho is een do-it-yourself platform, waarmee u heel eenvoudig elke willekeurige video interactief kan maken voor leer- en instructiedoeleinden. Door een video interactief te maken, wordt deze veel krachtiger en zorgt u voor meer impact.

  • Direct toepasbare oplossing voor werkplekleren
  • Direct zelf aan de slag kunnen met interactieve video
  • Probeer het zelf en maak een gratis proefaccount aan


KEYNOTE 12 - LIVE BRUSSELS - 21/10/21

Delia Amoruso - Hoe verander je hardnekkige patronen in je organisatie?

Studies wijzen uit dat trainingen slechts gedragsverandering teweeg brengen bij één op vijf deelnemers. Waar dient er rekening mee gehouden te worden opdat er impact gegenereerd wordt en er gedragsverandering plaatsvindt?

Aan gedrag gaan ongeschreven regels vooraf die wij bewust, maar nog vaker onbewust volgen. Je kan zoveel opleiden als je wil, als je de onderstroom niet aanpakt, verandert er weinig.

  • Na deze sessie heb je meer zicht op de (ongeschreven) regels in je organisatie
  • Weet je welke regels gewenst en ongewenst zijn
  • Heb je meer zicht op hoe je de onderstroom kan inzetten om je mensen te doen leren en groeien


Deze keynotes lopen parallel met de internationale keynotes. De presentaties van deze 3 Proeverijen zijn terug te vinden in onze kennispool.stimulearning.be.