Previous events

Indien je op zoek bent naar een van de presentaties van de L&D Talks van de voorbije jaren, verwijzen we je graag naar de kennispool.

L&D Talks 2020L&D Talks 2019

Eind 2011 organiseerde Stimulearning voor het eerst de L&D Talks met als doel L&D-professionals in België bij te laten leren van specialisten uit het buitenland. De ondertussen negende editie ging door op donderdag 24 oktober 2019 in Brussel.L&D Talks 2018

We kozen voor het eerst voor een preconference én breidden het aantal sprekers uit naar 6 ipv de traditionele 3. We konden hierdoor de helft meer bezoekers verwelkomen. De internationale sprekers Shannon Tipton (USA), Leif Sørensen (DK), Jo Cook (UK), Maike Küper (DE), Donald Clark (UK) en Andy Lancaster (UK) werden vergezeld van de 3 auteurs-winnaars van het L&D Boek van het jaar, zijnde Isabelle Hoebrechts, Elke Wambacq & Nancy De Vogelaere en Frank Vander Sijpe.


Lees de interviews met de internationale keynotes die we publiceerden ter voorbereiding van de L&D Talks 2018.

Een inzicht in de drie boeken die werden voorgesteld vind je in de rubriek Leren uit Boeken.L&D Talks 2017

De bijna 100 bezoekers van de editie 2017 konden kiezen uit 3 internationale keynotes en 3 Vlaamse auteurs. Chené Swart (ZAF), Margie Meacham (USA) en Crystal Kadakia (USA) werden vergezeld van de 3 auteurs-winnaars van het L&D Boek van het jaar, zijnde Marcel Hendrickx, Piet Verhoeve en Brigitte Ballings.

Check hun bijdragen in onze kennispool en/of lees de interviews met de internationals:Een inzicht in de drie boeken die werden voorgesteld vind je in de rubriek Leren uit Boeken.


L&D Talks 2016

Opnieuw een kleine 100 bezoekers, waarvan bijna de helft voor de masterclasses van Jacques Fradin (FR), Joseph Kessels (NL) en Karl Kapp (USA). Meer info in onze kennispool.
L&D Talks 2015

Op donderdag 8 oktober 2015 konden 85 bezoekers genieten van 3 keynotes en 3 masterclasses. Jane Hart , Jon Ingham (UK) en Jos Arets/Vivian Heijnen (NL) waren de inspiratoren.

Het boek '70:20:10 naar 100% Performance' van deze laatste sprekers werd verkozen tot L&D boek van het jaar.

De presentaties kan je downloaden in onze kennispool. Een idee van de masterclass met Jane Hart vind je op Storify met dank aan Pieter.
L&D Talks 2014

Op donderdag 9 oktober 2014 ging de vierde editie door, ditmaal met 2 masterclasses. 'De Vintage Werknemer' van Anita Stevens werd door de leden van Stimulearning verkozen tot beste L&D-boek van het jaar.

De presentaties van de dag kan je downloaden in onze kennispool.
L&D Talks 2013

Op donderdag 10 oktober 2013 kwamen bijna 120 mensen samen voor de derde editie in Brussels44. We experimenteerden voor het eerst met een masterclass gebracht door Charles Jennings. Deze info en de 3 keynotes zijn terug te vinden in de kennispool.

Het boek 'Iedereen Competent' van Lou Van Beirendonck werd verkozen als L&D boek van het jaar.
L&D Talks 2012

Op donderdag 27 september 2012 organiseerde Stimulearning een tweede L&D Talks. Er werd gekozen om het aantal keynotes terug te brengen tot 3 en alles te bundelen op een halve dag. Je kan de presentaties van Brigitte Spee, Patrick Maetens en Nigel Paine downloaden in de kennispool.

Het boek 'Help! Mijn batterijen lopen leeg' van Luk Dewulf en Guido Vangronsveld werd verkozen als L&D-boek van het jaar door de leden van Stimulearning.
L&D Talks 2011

Op dinsdag 6 december 2011 organiseerde Stimulearning de eerste editie van L&D Talks. Het idee was om een aantal schrijvers van interessante L&D-boeken aan het woord te laten. Zes brachten een keynote. Je vindt deze terug in de kennispool.