De Pottenkijker

Welkom op de pagina van De Pottenkijker. In dit initiatief van Stimulearning gaan we op bezoek bij Corporate Academies. We gaan er met leden Stimulearners kijken hoe de interne L&D-afdeling werkt.

De Pottenkijker biedt Academies de gelegenheid haar ‘keuken’ open te stellen voor anderen. Je licht de deksels van de pannen en geeft die anderen jouw recepten graag door. Je vertelt tijdens zo’n online bijeenkomst hoe jouw academie vorm geeft aan (grote) ontwikkeltrajecten die momenteel binnen de organisatie lopen.Waarom

We constateerden bij Stimulearners uit organisaties - o.m. via de interesse in de L&D Awards- dat er een grote behoefte is aan het leren van zaken die echt bijdragen aan het zoeken naar oplossingen en verbeteringen van de eigen werkpraktijk. De technologische, maatschappelijke en marktontwikkelingen volgen zich in danig snel tempo op dat het (ook voor L&D) moeilijk is bij te blijven at the speed of business en het overzicht te behouden. Leden-Stimulearners halen dat graag bij elkaar op.

Uiteraard bieden L&D-aanbieders inhoudelijke componenten aan die best interessant zijn, maar onder academies is er een grote behoefte om op een veilige en open manier inhoud/kennis met elkaar te delen. Om die reden zijn er bvb. geen opnames voorzien van het event. Dus, ja ... je bent een beetje 'verplicht' om live deel te nemen. Mis je dan alles als je vb. niet vrij bent? Neen, er is per Pottenkijker een verslag voorzien dat, na toestemming van de deelnemers, op deze pagina en in het magazine Leren & Ontwikkelen wordt gedeeld.

Hoe

Wie

Je hebt als organisatie Academie behoefte aan:


Wanneer

We voorzien om de twee maanden een Pottenkijker:


Inschrijven

Wij zoeken corporate academies die hun deuren open willen stellen voor anderen en daarvoor (met hulp) een programma samenstellen met L&D onderwerpen die juist nu binnen de organisatie lopen en actueel zijn, onderwerpen die bijdragen aan de realisatie van de strategie van de organisatie en die interessant zijn voor anderen. Wil je graag delen, waar ben je als organisatie trots op en denk jij dat anderen jouw nuttige en praktische tips ook kunnen gebruiken? Neem contact met ons op om in je potten te laten kijken via kristoff@bedrijfsopleidingen.be die je als sous chef in contact zal brengen met Margreet Boeren die als een ware chef de cuisine zal zorgen dat je ambitie mag hebben om een Michelin-ster te halen. Margreet zal namens Stimulearning het logistieke deel op zich nemen en het gesprek faciliteren.

Stimulearners die willen deelnemen aan een Pottenkijker kunnen zich kosteloos inschrijven via volgende links:

Niet-Stimulearners kunnen niet deelnemen. L&D verantwoordelijken kunnen uiteraard stimulearner worden en aldus toch meeschuiven aan tafel.

Een voorproefje

Als voorproefje namen we jou Stimulearner op dinsdag 19 januari 2021 graag mee naar Nederland. De online bijeenkomst vindt plaats van 09.30 - 11.00 uur, wanneer we samen met de collega's van Develhub te gast zijn bij de Academie voor Internationale Betrekkingen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

 • Profiel

  De Academie is door het Ministerie van Buitenlandse Zaken in 2015 opgericht met als doel kennis en kunde op internationaal en diplomatiek gebied rijksbreed te delen. Sindsdien is de Academie een instituut dat niet alleen BuZa, maar wereldwijd de hele Rijksoverheid goed op de kaart helpt te zetten. Daarnaast draagt de Academie bij aan de ontwikkeling van BuZa tot lerende organisatie.

 • Programma

  De Academie laat je graag zien wat ze daarin al bereikt heeft. Niet alleen het resultaat, maar ook de weg ernaar toe. Na deze inleiding zullen de deelnemers in enkele break-out rooms uiteen gaan. In elke room wordt een thema behandeld dat bij de Academie speelt, maar dat ook raakt aan algemene ontwikkelingen in het veld van leren en ontwikkelen. We hopen je nieuwsgierigheid te hebben gewekt en samen met jou te kunnen leren en laten inspireren van/door de Academie voor Internationale Betrekkingen. Margreet Boeren bereidde de bijeenkomst voor; zij stelde samen met Babet Mooij en Frederik Birnie van BuZa de inhoud van het online programma op.

 • Datum

  Dinsdag 19 januari 2021 van 09.30 tot 11.00 uur.

 • Deelname

  De Nederlandse deelnemers aan deze bijeenkomst zijn allemaal werkzaam binnen een grote organisatie en worden aangevuld met Stimulearners.

 • Aanmelden

  Wil je meer informatie of je inschrijven? Neem dan als Stimulearner contact op met Margreet Boeren via margreet@bedrijfsopleidingen.be.